Rituelen met de staanders.

Lees hier meer over de eigenschappen van bomen en struiken
Plaats reactie
Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Rituelen met de staanders.

Bericht door Ainila Heca Wiya » 03-02-2012 16:13

Afbeelding

Rituelen met Bomen.

Bomen worden al sinds onheuglijke tijden heel nauw aan magie en rituelen gekoppeld.deze uit de kluiten gewassen leden van het plantenrijk(Staanders)kunnen wel duizend jaar oud worden en ver boven onze sterfelijke hoofden uittorenen.Als zodanig zijn het symbolen en hoeders van eindeloze kracht,hoge ouderdom en tijdloosheid.Een bos waarin zonder menselijk ingrijpen bomen van allerlei leeftijden,soorten en grootten staan,is meer dan een mysterieuze,magische plek-het is een energiereservoir van de natuur zelf in plantaardige vorm.Zo'n bos is een uistekende plek voor allerlei magische werk en niet alleen voor magie met bomen.

Elke boom,waar ook ter wereld.kan echter gebruikt worden voor rituelen en technieken die in dit schrijven te sprake komen.Omdat elke boom zijn eigen specifieke energie heeft,zullen deze worden besproken na de methoden en technieken.Houd wel in gedachten dat boommagieniet beperkt hoeft te worden tot deze boomsoorten,want elke boom heeft zijn eigen innerlijke kracht die van boom tot boom verschilt.Experimeteer er maar mee!

Alle bomen,behalve de giftige soorten zoals Taxus,zijn uitstekend geschikt voor genezende magie of ritueel.Elke boom kan gebruikt worden om hooftpijn weg te nemen en je hernieuwde energie te geven of de toekomst te onthullen.Wij worden alleen beperkt door ons eigen gedachten en handelingen.

Het is heel belangrijk om tegen één of meerdere bomen te praten als je met magie aan het aan het werk bent.Zeg ze precies wat je nodig hebt.Leg ze uit waarom je het nu of later nodighebt.
Bomen zijn levende wezens met eenbewustzijn dat,hoewel het van het onze verschilt,nog steeds in staat is op een subtieler niveau van gewaarworden te communiceren.

Zelfs als oude rutuelen van je vergen dat je spijkers in bomen slaat,doe dat dan ALSJEBLIEFT NIET!!!
Het brengt niet alleen een pijnlijke schade aan de boom toe,het is absolutt neit nodig,want er zijn genoeg andere methoden beschikbaar.Enkele rituelen vragen van je dat je symbolen op bladeren tekent.Je kunt hiervoor uitstekend een stokje gebruiken waarvan het ene uiteinde verbrand is,want houtskool doet het zelfde als grafiet in een potloot.Oefening baart kunst!!

**Een boom ritueel**
Wanner je een boom hebt gevonden waarmee je magisch mee wilt gaan werken,neem je er een groot blad,een houtskoolsokje,een soepel twijgje of een koortje van natuulijk materiaal en een muntstuk mee naartoe.
ga onder de boom zitten en schrijf og teken met een stokje het symbool van wat je wilt hebben.Sta vervolgens op en loop negen keer met de klok mee om de boom heen,terwijl je de volgende woorden of iets van dezelfde strekking zegt::

Oeroude boom,hoog boven het truweel,
geef mijn kracht voor mijn magisch ritueel,

Herhaal dit net zo vaak als nodig is tot je negen keer om de boom heen bent gelopen.
Wanner je klaar bent,bind je het blad zo stak als je kunt met een koord aan de boom.Als dat niet mogelijk is,zoek dan een tak uit waar je het aan vast kunt maken.Als je er zeker van bent dat het blad vastzit,pak je het munstuk en je begraaft het aan de voet van de boomin de Aarde als offer voor zijn hulp,bedank hem/haar hier ook voor.Ga nu weg en laat de boom zijn werk doen.Als het blad weg is wanneer je weer eens bij de boom komt,hoef je je daar geen zorgen over te maken.De krachten zijn al in bewegind gekomen.

**Genezende boom rituelen**

Hoewel het bovnestaande ritueel gebruikt kan worden voor diverse dingen die je nodig hebt,hebben mensen zich door alle tijden heen tot de bomen gewend om hulp bij genezing.Zodoende zijn er diverse rituelen die hiervoor gebruikt kunnen worden.

ZIEKTE UITBANNEN.
Knoop vlak voordat die zieke s''avonds gaat slapen een rood koordje om zijn nek of haar hals.Maak het de volgende ochtend onmiddelijk los en knoop het vast aan een boomstam of een tak,waarbij je de ziekte aan de boom overdraagt.De boom zal haar diep de Aarde in sturen.Laat tussen de wordtels van de boom als dank een offer achter.Dat wat ik gebruik is meestal een plukje shag of een haar van de zieke.


EEN GENEZEND RITUEEL.
Zoek als je ziek bent een gezonde,sterke boom op met dunnen soepele takken,Ik gebruik hiervoor een EIK.
Maak heel voorzichtig een knoop in één van de takken of twijgen.Je mag je boom geen schade toebrengen,dus maak een vrij losse knopp,maar stevig genoeg om hem in vorm te houden.
vraag de boom of hij je wil helpen genezen.Stop de ziekte of je verwondingen in de knopp en haal hem heel gedetailleerd voor de geest.Maak vervolgenss de knoop weer heel voorzichtig los,zodat de tak niet kapot gaat.op die manier komt de ziekte vrij en zal hij door de Aarde worden opgenomen.Begraaf een offer onder aan de stam.Iets van het zelf bv,haar of een nagel.

EEN REMEDIE TEGEN RUGPIJN.
Loop negen keer met deklok mee om een boom heen om te vragen of hij je pijn wil verlichten door te zingen:

O grote boom,luister naar wat ik zeg,
neem mijn pijn aljeblief heel gauw weg.

Ga dan met je rug tegen se stam van de boom zitten en druk je rug er stevig tegenaan.Voel hoe de boom jouw pijn in zich opneemt en hem naar de Aarde afvoert.na een paar minuten sta je op en je bedankt de boom door iets waardevols onder bij de stam te begraven.


EEN SLECHTE GEWOONTE LOSLATEN.
Maak een tekening van je zelf of een omschrijving van je slechte gewoonte op een blad of een stuk boomschors.Neem het mee naar een bijpassende boom en begraaf het tussen de wortels.Plaats een offer in eht gat,samen met het blad of de schors,en maak het weer dicht.sprenkel er wat water over heen en dan is het klaar.

JE ERERGIE WEER OPLADEN.
Ga tegen een boomstam zitten,druk je rug er stevig tegenaan en laat de eindeloze energie van de boom in jou overvloeien.Dit werkt heel goed als je een langer wandeling hebt gemaakt.

TOEKOMST VOORSPELLEN.
Ga onder een boom met veel bladeren liggen en ontspan je,terwijl j enaar het altijd in beweging zijnde bladakijn van groenen bladeren boven je schouwt.Kijk naar de willekeurige patronen die door de wind in e bladeren veroorzaakt worden.Dit zal je in een trance toestand brengen waarbij je geestelijk ontvankelijk bent voor het opvangen van bootschappen die met jouw vragen te maken hebben.

De bomen waarmee je magische relaties voor jezelf probeert te krijgen,zijn van onschatbare waarde.Breng ze regelmatig een bezoekje,ook al hoef je geen magisch werk/ritueel te verrichten.Als je de bomen kunt zien als je vrienden,heb je een krachtige verbinding tussen jezelf,de Aarde en alles daarbuiten tot stand gebracht.

DE MAGISCHE KRACHTEN VAN DE BOMEN.

Appelboom:genezing,voorspoed,liefde,eeuwige jeugt.
Berk :bescherming,reiniging,vruchtbaarheid,inspiratie,nieuw begin.
Beuk :creativiteit,materrialisme,leiding geven.
Ceder :voorspeod,zelfvertouwen,lang leven.
Cipres :werken met vorige levens,bescherming,trouw,
Den :reiniging,gezondheid,vruchtbaarheid,voorspoed,het mysterie.
Es :bescherming,ambitie,intelligentie.
Esdoorn :devinatie,liefde,fantasie.
Eik :kracht,moed,geld,lang leven,genezing,inwijding.Koning der bomen.
Hazelaar :devinatie,huwlijk,bescherming,het buitengewone.
Hulst :evenwicht,besherming,geluk.
Iep :bescherming.
Jeneverbes:bescherming.
Linde :bescherming,zachtzinnigheid.
Lijsterbes :krachtig,gevoelig,bescherming.
Meidoorn :liefde,huwelijk.
Olijf :vrede,evenwicht,wijsheid,veiligheid,huwelijk.
Populier :bertrouwbaar,bescherming,filosifisch.
Taxus :NIET GEBRUIKEN IS GIFTIG.
Vlier :voorspoed,bescherming,passie.
Walnoot :bescherming,genezing,passie.
Wilg :genezing,bescherming,betovering,intuïtie.


Hopelijk zal deze informatie als een gids voor je dienen.Als je het er heel erg mee oneens bent,ga dan te rade bij je eigen intuïtie.Dat is de allerbeste.
Van Ziel tot Ziel dat de staanders tot je mogen spreken.

©Medicijnwiel ......2012.Ainila heca WiyaAfbeelding
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Bomen”