verschil met het mediumschap? Hoe kun je deze gave deel2

Hier vind je uitleg over de verschillende vormen van psychometrie. Wat zijn jouw ervaringen?

Plaats reactie
Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

verschil met het mediumschap? Hoe kun je deze gave deel2

Bericht door Ainila Heca Wiya » 09-01-2014 13:21

Wat is het verschil met het mediumschap? Hoe kun je deze gave zelf ontwikkelen?


Psychometrie is de eerste stap naar het mediumschap. Als je bijvoorbeeld wilt leren contact te maken met overleden dierbaren, zul je het psychometreren eerst onder de knie moeten krijgen. Kitty Woud vertelt hoe je dit kunt oefenen.
Verschil tussen psychometrie en mediumschap
Psychometrie en mediumschap worden in Nederland vaak door elkaar gehaald. Veel mensen denken dat wanneer je een aura leest – met of zonder voorwerp –, je dit allemaal uit de geestenwereld verneemt, maar dat is niet zo: je neemt de informatie zelf waar met je innerlijke zintuigen.

Mediumschap gaat een stapje verder: hierbij maak je contact met een overledene en geef je diens boodschappen door. Psychometrie en mediumschap zijn wel met elkaar verbonden, want in beide gevallen neem je waar via de innerlijke zintuigen. Bovendien wordt psychometrie vaak als opstapje gebruikt – ofwel voor een zaal of tijdens een consult – om vervolgens contact te maken met een overledene.
Je kunt psychometrie beschouwen als een eerste stap om je paranormale vermogens te ontwikkelen en zo je mediumschap te activeren. Als je de uitstraling kunt lezen van iemand die nog leeft, dan is het immers maar een klein stapje naar het aanvoelen en contact maken met een overledene. Het mediumschap heeft een nog grotere impact op mensen dan psychometrie alleen, omdat ze dan contact kunnen ervaren met een overleden dierbare, en daar bestaat grote behoefte aan.
Contact met overleden dierbaren
Als je als helderziende je talent goed hebt getraind kun je je gave gebruiken om anderen te helpen. Je gebruikt de foto van een overledene om contact te maken met diens uitstraling, en vervolgens laat je de foto los en begint het echte mediumschap, namelijk het leggen van contact met deze persoon in de geestenwereld. Om als medium te werken heb je eigenlijk geen voorwerpen of foto’s nodig, alleen je innerlijke gaven, maar het psychometreren kan je wel helpen om deze gaven te ontwikkelen.
psychometrie
Het contact maken met overledenen heeft een helende werking op zowel de overledene als de achterblijvers. Beiden ervaren troost uit de uitwisseling van liefde tussen deze twee werelden, omdat ze beseffen dat de ander niet is opgehouden te bestaan, maar verder leeft in een andere dimensie. De wetenschap dat je elkaar ooit weer zult ontmoeten geeft rust en helpt bij de verwerking van een verlies. Ook kan het een nieuwe kijk bieden op het besef van leven en dood, en zo het begin zijn van spirituele ontwikkeling. Als je eenmaal een boodschap uit het hiernamaals hebt gehad, zie je de dood meestal niet meer als een einde, maar als een nieuw begin, waardoor je ook de waarde gaat inzien van het aardse leven als leerschool.
Zelf oefenen met psychometrie
Als je zelf wilt leren psychometreren is het belangrijk om regelmatig te oefenen. Natuurlijk zal het niet meteen vanzelf gaan en ben je misschien bang dat er niets in je opkomt. Dit is een normale reactie. Schuif je logica een beetje opzij, zodat je intuïtieve kant de ruimte krijgt om indrukken te ontvangen en door te geven. Het is aan te raden om in een ontspannen sfeer met vrienden of gelijkgestemden te oefenen.
Je kunt bijvoorbeeld een dienblad neerzetten met een doek erover, waar iedereen vervolgens een klein voorwerp, zoals een ring, horloge, bril of pen, onder legt, zonder dat de anderen zien wat er wordt neergelegd. Iedereen kan dan om beurten een voorwerp oppakken en proberen een indruk te ontvangen en te beschrijven. Onthoud dat het resultaat niet het belangrijkste is, maar de wil en intentie om het te proberen.

Een psychometrische indruk bestaat meestal uit een korte spontane waarneming, die ook zo weer weg is. Een open onbevooroordeelde houding is de sleutel tot succes, samen met doorzettingsvermogen.

Een andere oefening is het psychometreren van een envelop met inhoud. Daar kan een foto in zitten, een krantenartikel of een briefje met iemands handschrift. Je kunt dan één voor één de envelop vasthouden en beschrijven wat je doorkrijgt. Je zult waarschijnlijk verbaasd zijn over de resultaten.

Als je je gave echt verder wilt ontwikkelen, kun je dit het beste doen onder leiding van een ervaren psychometrist.
Wil je meer weten over psychometrie? Meld je aan voor de workshop onder leiding van Kitty Woud in samenwerking met John Johnson.

Tekst: Kitty Woud
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Psychometrie - deel 1

Bericht door Ainila Heca Wiya » 09-01-2014 13:22

Wil je meer weten over de kunst van psychometrie? Medium Kitty Woud vertelt over de herkomst van deze techniek en hoe je die bijvoorbeeld kunt inzetten om misdaden op te lossen of de herkomst van een voorwerp vast te stellen.
In deel 2 legt Kitty uit wat het verschil is met het mediumschap, en hoe je deze gave zelf kunt ontwikkelen.
Het peilen van de ziel
Psychometrie is een eeuwenoude methode waarbij iemand een foto of voorwerp ‘leest’, zonder dat hij de herkomst ervan kent. De term komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘het peilen van de ziel’. De psychometrist concentreert zich op een voorwerp dat hij vasthoudt en ontvangt vervolgens indrukken – zoals beelden, gevoelens, woorden of geluiden – die informatie geven over de eigenaar van het voorwerp en zo een stukje van diens ziel blootleggen.

Dit klinkt misschien raadselachtig, maar de verklaring is simpel. Alle levende wezens bestaan uit energie, die ze ook uitstralen. Kijk maar naar het energieveld dat ons omgeeft dat we de aura noemen. De voorwerpen die we in het dagelijks leven gebruiken, absorberen deze uitstraling en die wordt vervolgens door de psychometrist gelezen en beschreven. Zo kan hij of zij een beschrijving geven van ons, vaak met opvallende details. De psychometrist zet hiervoor zijn paranormale zintuigen in, zoals helderziendheid, helderhorendheid en heldervoelendheid.
Een stukje geschiedenis

Psychometrie werd aanvankelijk gebruikt om vermisten op te sporen of misdaden op te lossen. In Engeland gebeurde dit in de 19e eeuw, toen Jack de Ripper de Londense achterbuurten onveilig maakte door prostituees te vermoorden. Hoewel helderzienden de vermoorde vrouwen tot in detail konden beschrijven aan de hand van een schoen of oorbel die op de plek van de moord was gevonden, is de moordenaar helaas nooit gepakt. Psychometrie is dan ook geen magisch wondermiddel, maar een methode om langs paranormale weg meer duidelijkheid te krijgen over een zaak.

Ook tegenwoordig schakelt de politie soms helderzienden in om meer te weten te komen over een vermist persoon, door ze bijvoorbeeld een kledingstuk te laten psychometreren. Gerard Croiset, Nederlands bekendste paragnost van de vorige eeuw, was hier heel goed in. Hij werkte vaak samen met de politie en heeft zo heel wat vermissingen en misdrijven opgelost.
Herkomst vaststellen
Naast het proberen meer informatie verkrijgen over de eigenaar, kun je ook een voorwerp psychometreren om de herkomst vast te stellen. Zo kreeg ik eens een stukje donker hout in mijn handen geduwd en onmiddellijk zag ik een oude houten schuur, waarin grote vaten stonden met een witte vloeistof. Ik dacht dat het melk was, maar het bleek om een oude kaarsenmakerij te gaan, dus het ging niet om melk, maar om vloeibare was! Dit maakt wel duidelijk dat je nooit zelf moet gaan interpreteren wanneer je gebruikmaakt van psychometrie, maar dat je precies moet vertellen wat je ziet of voelt voor het beste resultaat. Zodra je merkt dat de ontvangen indrukken kloppen, geeft dat een gevoel van zelfvertrouwen en dit versterkt je psychometrische gave.

Tekst: Kitty Woud
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Psychometrie ”