Amethyst of amethistPlaats reactie
Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Amethyst of amethist

Bericht door Ainila Heca Wiya » 09-01-2014 13:51

Algemene informatie
Afbeelding

Amethyst is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans. De steen behoort tot de macro kristallijne kwarts-familie. Groene amethyst ontstaat door verhitting van paarse amethyst en heet prasioliet

Werking

Amethyst werkt beschermend en zuiverend. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt en helpt hierdoor slechte gewoontes en verslavingen erkennen en achter je laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma's en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. Amethyst creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en - als de steen groot genoeg is - een ruimte kunnen reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen. Fysiek heeft amethyst een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).

De kwarts in amethystkwarts versterkt de werking van de amethyst.

Verzorging

Amethyst kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren.

Sterrenbeeld:Vissen & Waterman

Chakra:Voorhoofd chakra (6e) en kruinchakra (7e)

Etymologie

Amethyst is afgeleid van het Griekse woord amethustos = tegen de roes of niet bedwelmend en vindt zijn oorsprong in het oude bijgeloof dat de drager ervan beschermd wordt tegen de roeswerking van wijn. Van wijn die gedronken wordt uit een van amethyst vervaardigde beker zou men niet dronken kunnen worden.

Vindplaats

Amethyst wordt over de hele wereld gevonden maar de grootste vindplaatsen zijn Uruguay en Brazilië.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: SiO2, hardheid: 7 & dichtheid: 2,6.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Mineralen en Edelstenen”