Heilige Geometrie

Wetenschappelijke nieuwsberichten.
Plaats reactie
Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Heilige Geometrie

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 28-02-2012 14:51

Afbeelding

De laatste decennia is er een ware inhaalslag gaande om deze aloude wetenschap met een esoterische inslag te herconstrueren.
De beschermers van de Heilige Geometrie lieten doorschemeren dat de Heilige Geometrie de blauwdruk is van het universum van waaruit alles wat we om ons heen zien geschapen is.
De diepzinnige esoterische gedachte achter de Heilige Geometrie is dat de beschermers ervan geloofden dat het gehele universum Eén was, God zelf. Het scheppingsverhaal zoals dit overgeleverd werd in deze geheime genootschappen, vertelt dat God in den beginne vanuit zijn oorspronkelijke eenheidsbewustzijn de illusie van afscheiding schiep opdat hij zichzelf kon leren kennen. Dit zou het begin zijn van alle dualiteit die we nu in de wereld van alle dag om ons heen ervaren.

Al deze kennis is uiterst geheim bewaard gebleven in geheime genootschappen van bijvoorbeeld de gnostici en vrijmetselaars. Deze geheimhouding was noodzakelijk omdat de Katholieke kerk de aanhangers van deze esoterie door de eeuwen heen hardnekkig vervolgde en onderdrukte.

Wanneer je de Heilige Geometrie goed bekijkt zie je 5 figuren. Plato beweerde indertijd dat deze vijf figuren de basis bouwblokken zijn van de atomen, de bouwstenen van de materie. Het bijzondere van deze Platonische vormen die voortkomen uit de Heilige Geometrie is, dat ze aan de basis staan van nieuwe theorieën en ontdekkingen in ons universum die Plato’s gelijk lijken te bevestigen.

Deze nieuwe inzichten hebben we met name te danken aan Dr. Hans Jenny, een Zwitserse medicus die proeven uitvoerde met vloeistoffen in ronde bollen. Op deze bollen richtte hij luidsprekers die zuivere tonen van de toonladder voortbrachten. Aan de vloeistof had hij colloïden, kleine stofjes toegevoegd die de trillingspatronen zichtbaar maakten. Raad eens wat er gebeurde toen er uit de luidspreker zuivere muzieknoten klonken; in de bol vormde zich alle Platonische vormen als staande golfpatronen!

Het grote geheim van de Heilige Geometrie is dat ons universum één groot muziekstuk is. Het universum blijkt één vibrerend medium te zijn, dat door de Grieken in de oudheid ether genoemd werd. In deze ether is alles met elkaar verbonden. Materie bestaande uit losse deeltjes die we atomen noemen, bestaan in de ether dan ook niet. De materiele wereld zoals we die waarnemen bestaande uit afzonderlijke materiele objecten, is slechts gebaseerd op de illusie dat deze afzonderlijke objecten geen onderdeel uit maken van een groter geheel, het alles verbindende ether veld. Als logische gevolg moet ook de afgescheidenheid die wij ervaren van de werkelijkheid buiten ons zelf gebaseerd zijn op een illusie. Wij maken immers zelf ook deel uit van dit vibrerende ether veld. De fundamentele waarheid is dan ook dat alles met elkaar in verbinding staat en dat er dus (op een niet door de zintuigen waarneembaar niveau) eenheid bestaat in het universum, precies zoals de Heilige Geometrie altijd beweerd heeft.

De vibraties in dit ether veld zijn elektromagnetische golven die we waarnemen als licht. Als dit licht vrij kan reizen door de ruimte dan ervaren we dit als energie, maar als het gebonden zit in de vorm van staande spiraal golven in een beperkte ruimte, dan ervaren we het als materie.

Het meest opmerkelijk is misschien nog wel dat deze nieuwe inzichten in de fysica eigenlijk helemaal niet zo nieuw zijn. De oude Egyptenaren die aan de wieg staan van de Heilige Geometrie noemde materie al bevroren licht. Zo zijn er ook opmerkelijke overeenkomsten te vinden tussen de verschillende mondiale scheppingsmythologieën. Zij spreken namelijk allen over de oerwateren waaruit de wereld geschapen zou zijn en de rol hierbij van de kosmische slang.

Wanneer we de kosmische slang zien als een metafoor voor de Gulden Snede spiraal en de oerwateren voor de ether, dan beginnen deze oude mythologieën een nieuwe wetenschappelijke taal te spreken die voor ingewijden boekdelen spreekt.

Voor het eerst lijken enkele vooruitstrevende wetenschappers de importantie van de Heilige Geometrie in te zien en zij zijn het er over eens dat de Heilige Geometrie inderdaad de sleutel is tot het herkennen van de eenheid van ons bestaan. De Heilige Geometrie is de tegenhanger uit de oudheid van de eigentijdse door Einstein geïnspireerde zoektocht van de fysica, een sluitende theorie van alles, de uiteindelijke heilige graal van de fysica.

Bron:
http://www.soulofdistortion.nl
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 17-02-2013 14:52

Inderdaad.Het is ook in ons water zichtbaar.De bron die in elke wezen leven geeft.Ik zie de geometrie als de taal der Universum.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Wetenschap”