despacho ceremonie


Hier is ruimte om over van alles te kletsen.
Plaats reactie
Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

despacho ceremonie

Bericht door Manitutanka » 26-11-2013 15:21

ik ben uitgenodigd om morgen avond deze ceremonie bij te wonen en aan deel te nemen

Een despacho ceremonie is een zeer krachtig gebedsritueel voor
heling en transformatie volgens de oude Inka traditie.



De Qéros roepen vanuit hun hart de krachten aan van de natuur in de meest brede zin van het woord en verbinden deze krachten met hun adem en intentie aan allerlei natuurlijke materialen. Deze materialen, zoals lamavet, bonen, rijst en bloemen, hebben allen een symbolische betekenis en met alles tezamen ontstaat zo een kleurrijke mandala, de despacho.

De Q'ero-sjamanen maken de despachos om de onzichtbare krachten van de natuur te richten op heling, welzijn, vruchtbaarheid en geluk van hun leefgemeenschap. Het is een oud ritueel, een heilig spel vol liefde en oude wijsheid dat al duizenden jaren zijn effectiviteit heeft bewezen.
Als deelnemer leg je je eigen persoonlijke intentie in de despacho. Dit kan allerlei zijn, zoals heling en transformatie van fysieke en emotionele problemen, van situaties in relaties met andere mensen, je werk, je huis of het creëren van nieuwe mogelijkheden in je leven, etc.

Wanneer de despacho klaar is, wordt je energieveld ermee gereinigd. Daarna wordt de despacho aan het vuur geofferd. En daarmee begint de transformatie van jouw energie. Een volgend ritueel is dat Don Sebastian je ware essentie oproept en nieuwe energie van de spirits. En deze energie blaast hij in je kruinchakra.

De Q'eros, een leefgemeenschap in de Peruaanse Andes, zijn de laatste traditioneel levende, rechtstreekse afstammelingen van de Inka's. De kennis in de Andes over genezing en profetieën is duizenden jarenlang mondeling overgeleverd. Toen de Spanjaarden rond het jaar 1500 kwamen hebben de

Q'eros zich 500 jaar lang hoog en totaal geïsoleerd teruggetrokken in het Andesgebergte op een hoogte van meer dan 4000 m. Zo konden zij hun spirituele wijsheid beschermen, die zij nu hoognodig aan ons overdragen. Het is nog geen zestig jaar geleden dat pas de eerste brug geslagen is tussen de Q'eros en andere natuurvolkeren in Peru en de Westerse wereld.

Vanuit de mystieke leer van de Andes beseffen de Q'eros dat het in onze veranderende wereld belangrijk is hun oude kennis juist nu uit te dragen. Zo delen zij hun profetieën, hun helingtechnieken en hun inwijdingen, waarmee we nu bv ook de inwijdingen van de Munay-ki tot onze beschikking hebben. Zij doen dit uit liefde om de mensheid nu te begeleiden op weg naar 2012 en daarna.

Om weer in harmonie, in verbinding en in eenheid te komen met al wat is.
Lieve groet Anneke

Plaats reactie

Terug naar “De tipi”