Astrologie via het Medicijnenwiel.

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Astrologie via het Medicijnenwiel.

Bericht door Ainila Heca Wiya » 27-08-2011 15:56

Afbeelding

Astrologie via het Medicijnenwiel

De astrologie van de indianen werkt met het medicijnenwiel.
Het wiel is onderverdeeld in de vier windrichtingen:
West, Noord, Oost, en Zuid en de 12 manen, die elk een eigen dier hebben.

De dag waarop je geboren bent, bepaald hoe jou persoonlijke medicijnwiel er uit komt te zien en wie je aanvulling daar aan zal zijn om van te leren.

Het houdt je in beweging, zorgt dat de levenskracht blijft.
Het medicijnwiel omvat de aarde, de mens en alle wezens.
Het wiel kan je helpen om dichter bij de natuur te komen, bij je eigen innerlijk, je hart.

Als je je intuïtie en gevoel een reis kan laten maken door het medicijnwiel, en er van wil leren dan kan je het zien als een les. Je kunt er van leren dat je van elk dier iets kunt oppikken.

Wie niet wil leren komt dezelfde les later weer tegen en zal de les opnieuw moeten aangaan om verder te komen.
Je kunt leren van de verschillende manen, totems, planten, dieren en hun elementen.
En zo kom je steeds meer te weten over diegene die de aarde met je delen.

De eerste maan, maan Waboose,
de geest van het noorden,
de tijd van rust en verniewing.

Wabun, de hoeder van de geest van het oosten,
dit is de tijd van bewust worden van de groei,
de manen van verlichting en wijsheid.

De manen Shawnodese,
de hoeder van de geest van het zuiden.
Dat zijn de manen van de snelle groei, de bloei.

De herfst is de tijd van Mudjekeewis,
de hoeder van de geest van het westen,
tijd voor zelfonderzoek,
de kracht om naar binnen te kijken
en na te denken over de groei en vernieuwing.
 • Sneeuwgans 22 december t/m 19 januari
 • Otter 20 januari t/m 18 februari
 • Poema 19 februari t/m 20 maart
 • Rode havik 21 maart t/m 19 april
 • Bever 20 april t/m 20 mei
 • Hert 21 mei t/m 20 juni
 • Specht 21 juni t/m 22 juli
 • Steur 23 juli t/m 22 augustus
 • Bruine beer 23 augustus t/m 22 september
 • Raaf 23 september t/m 23 oktober
 • Slang 24 oktober t/m 21 november
 • Eland 22 november t/m 21 december [/list:u]

  Ook wordt het medicijnwiel nog voor heel veel verschillende dingen in de indiaanse cultuur gebruikt.
  * Mitakuye Oyasin *
  Mee-tah-koo-yay
  O-yah-seen
  aan alle relaties. . .
  Wat is jou Dier?

Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

ikkuuh
Berichten: 16
Lid geworden op: 11-10-2011 15:32

Bericht door ikkuuh » 11-10-2011 16:00

Steur :wink:

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Steur...22 juli en 21 augustus

Bericht door Ainila Heca Wiya » 11-10-2011 20:22

Hallo Ikkuuuuuuuuuu net als ikke steur.


Afbeelding

LEEUW
Als je geboren bent tussen 22 juli en 21 augustus en een Leeuw bent, is je totemdier de Zalm/steur, jawel; je bent geboren in de rijptijd, de periode in het jaar met warme Zuidenwinden waar de Zon op het Noordelijk Halfrond het warmst is. en de vruchten van Moeder Aarde laat rijpen. De rijptijd is een periode van openheid en warmte. Als Leeuw behoor je tot de Haviksclan, waardoor je extravert en vitaal bent en een onverzadigbare innerlijke drang hebt om onafgebroken in de weer te zijn. Je bent meestal de spil van de activiteiten waarmee je bezig bent. Je totemdier is de zalm, die in Noord Europa beschouwd werd als de koning der Vissen. Deze magnifieke vis kan tot 1,5 meter lang worden en tot 30 kilo zwaar. Hij is een volleerde navigator, die zijn weg van de zee naar zijn geboorterivier weet te vinden en stroomopwaarts naar zijn paaigrond toe zwemt. Op deze tocht kan hij over watervallen tot 3 meter hoog springen. Hij werd in de oudheid met wijsheid en doelgerichtheid geassocieerd. In aanleg is de zalm als totem gezegend met een lang leven, zodat ze kunnen leren in waardigheid oud te worden. De zalm beweegt zich dermate sierlijk door het water dat ze nauwelijks enige deining veroorzaken. In de rijptijd geboren mensen zouden hun totemdier moeten nabootsen en zich door het leven leren bewegen zonder verstoring of deining te veroorzaken. Je totemplant is de Framboos, en je totemedelsteen de kornalijn of carneool.
De framboos is je totemplant als je een Leeuw bent of Zalm volgens Moeder Aarde astrologie. De wortel van deze plant bezit samentrekkende en antibiotische eigenschappen. Van de bladeren kan een milde en smakelijke kruidenthee getrokken worden, die misselijkheid verlicht, vooral bij zwangere vrouwen en helpt ook bij menstruatieproblemen. De thee maakt daarnaast de slijmvliezen schoon en normaliseert de bloedsuikerspiegel.
Net zoals hun totemplant worden Zalmen vaak door anderen opgezocht vanwege hun plezierige gezelschap. Net zoals de framboos kunnen Zalmen anderen helpen hun problemen uit hun systeem te spoelen.
En de carneool is dus je totemmineraal. De steen is vleeskleurig of rood en carneool betekent letterlijk vleeskleurig. Het is een steen van integriteit en gold onder de indianen vaak als een symbool van de kracht en schoonheid van moeder aarde. Carneool stimuleert en zet tot actie aan. Hij verzacht woede en verdrijft de aandrang om ruzie te maken.
De kleur die bij je hoort als Zalm is rood, en als je andere mensen kent die een Zalm of Leeuw zijn, kom dan snel ter zake. Zalmen verfoeien gebeuzel. Hoor hun standpunt aan - het is het enige dat voor hen telt. Ze hebben er een gruwelijke hekel aan in de rede te worden gevallen. Moedig zalmen aan maar niet door gevlei. Als ze vermoeden dat je onoprecht bent, verlies je al vlug hun respect.
Van Hart to Hart .
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Thalita26*Trouwe Papoose*
Berichten: 1144
Lid geworden op: 19-09-2011 19:37

Bericht door Thalita26*Trouwe Papoose* » 11-10-2011 20:45

hert :lol:
Tot in het diepste van mijn hart: daar is het puur, zoals het moet zijn bedoeld.

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Hert...21 mei t/m 20 juni

Bericht door Ainila Heca Wiya » 11-10-2011 20:56

Afbeelding


Hallo Hertje....

DE TWEELINGEN
Als je tussen 21 mei en 20 juni geboren bent, en in de westerse astrologie een Tweelingen bent, is je totemdier het Hert. Je bent geboren in de periode van de bloeitijd, vergelijkbaar met de levensfase van de jeugd, waarin we opgroeien tot volwassene. Het is een tijd waarin het bewustzijn wordt verruimd doordat de wereld om je heen in een ruimer perspectief wordt gezien. Contakten met de wereld om je heen, buiten, het ontmoeten van mensen, past ook in deze periode. Je bent als Hert lid van de Vlinderclan. De vlinder is een treffende vertegenwoordiger van het element lucht, altijd in beweging -- hij trekt voortdurend van hot naar her, en slaat daarbij vaak een totaal onverwachte richting in. Het hert of de Tweelingen fladdert ook lekker door het leven heen, van de ene naar de andere bloem, telkens blijven ze er maar even heel kortstondig en vliegen dan weer verder naar de volgende bloem of object dat ze zien. De vlinder wordt gedreven door een onverzadigbare nieuwsgierigheid, en net zoals vlinders planten helpen ze te bestuiven, zo helpen Herten anderen met de nieuwe ideeën en frisse energie die ze meebrengen.
Als je een Tweelingen bent is hert je totemdier. Er zijn heel veel soorten herten maar ze zijn allemaal sierlijk. Herten zijn net als hun totemdier sensitief, alert en gezwind. Herten luisteren wel naar anderen, maar niet altijd even aandachtig. Zodra ze iets horen, schieten er vliegensvlug allerlei gedachten door hen heen, en wellen emoties op die ze direct willen uiten. Ze interrumperen dus vaak in een gesprek en laten anderen niet makkelijk uitspreken. Herten hebben een slecht gevoel voor tijd en energiegebruik, waardoor hun leven allesbehalve op een doelmatige manier georganiseerd is. Ze zouden dan ook wel wat discipline, consistentie en volharding kunnen gebruiken.
Je totemplant als hert is de toorts of koningskaars.
De toorts of koningskaars is een plant met dikke, fluweelachtige bladeren en dicht opeengepakte bloemaderen, die wel 180 cm hoog kan worden en te vinden is op onbebouwde en woeste gronden en aan bosranden. Ook staat hij hier op de oevers van de IJssel in de de vroege zomer en langs spoorlijnen zie je hem ook vaak, net als zoveel andere wilde planten, die nog maar zelden ergens anders voorkomen.
De toorts of koningskaars gold bij de Amerikaanse Indianen als een veelzijdige en nuttige plant met tal van medicinale eigenschappen. Ze gebruikten deze plant bijvoorbeeld bij het behandelen van borstklachten en hoesten en bij ingewandstoornissen. De bladeren werden in een kompres voor de behandeling van wonden en zweren gebruikt.
In de vorm van een thee werd aan de koningskaars een heilzame werking op de nieren en blaas toegeschreven. De olie van gemalen, verse toortsbloemen gaf een middel tegen het verwijderen van wratten. Gedroogde toortsbladeren was een ingrediënt in een rookmengsel voor het verlichten van astma en longcongestie.
Net als hun totemplant zijn herten over het algemeen veelzijdig en behulpzaam. In wat ze doen steken ze ook net als hun totemplant vaak boven anderen uit en vallen op. Je totemmineraal is de Agaat.

De agaat is een variant van de chalcedoon en is je totemedelsteen als je een Tweelingen bent. De nadruk van agaat ligt op materiele behoeften, en daarom wordt de steen door ons in het Westen geassocieerd met fortuinlijkheid. Een variant op de agaat is de onyx die het luisteren naar de innerlijke stem bevordert. Herten zouden agaten als een hanger of halsketting of ring moeten dragen, omdat de steen een stabiliserend effect heeft op de subtiele energieën van de aura, wanneer hij direct op de huid wordt gedragen. Vooral het van de hak op de tak springen wordt gestabiliseerd door de agaat. Je kleur als Hert is overigens oranje, en als je zelf geen hert bent maar wel mensen kent die een hert zijn: onderschat nooit hun intelligentie. Praat en discussieer met hen over moeilijke onderwerpen, maar houd hun emotionele kwetsbaarheid in gedachten -- wordt niet te intens of te emotioneel als je goed met ze overweg wilt kunnen. En wees een goede luisteraar. Herten houden er van te praten, maar vinden het vreselijk als ze neerbuigend behandeld worden. Herten verfoeien routine, en zorg er ook voor dat ze zich ontspannen en op hun gemak voelen in je gezelschap.
Van Hart tot Hart.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

ikkuuh
Berichten: 16
Lid geworden op: 11-10-2011 15:32

Re: Steur...22 juli en 21 augustus

Bericht door ikkuuh » 11-10-2011 21:42

Hallo Ikkuuuuuuuuuu net als ikke steur.


Afbeelding

ja ja iek weet :wink: :lol: bedank voor je mooie bericht hier over steur

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 13-10-2011 19:40

Kan je iets met de uitleg sterren zusje?
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

ikkuuh
Berichten: 16
Lid geworden op: 11-10-2011 15:32

Bericht door ikkuuh » 15-10-2011 23:03

whaaaaaaahaha ik word opgevreten door mn lief want die is de Bruine Beer Afbeelding
:lol:


Afbeelding

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bruine Beer.

Bericht door Ainila Heca Wiya » 17-10-2011 21:35

Ja die lust jou rauw en is verzot op steurtjes....

Afbeelding
MAAGD
Als je geboren bent tussen 22 augustus en 21 september en een Maagd bent volgens de westerse astrologie, dan is je totemdier de Bruine Beer, je totemplant het Viooltje, en je totem edelsteen de Topaas. Je kleur is Bruin en violet.
Je bent geboren in de oogsttijd en behoort tot de schildpadclan.
Leden van deze clan omringen zich graag met degelijke en vertrouwde dingen. Stapje voor stapje boek je vooruitgang, en je bezit een nauwe affiniteit met de natuur, specifiek gebieden met heuvels of bergen.

Je totemdier is dus de Bruine Beer. Deze kan tot 1,5 meter lang worden en wel 800 kg zwaar wegen. Hoewel hij verschrikkelijk sterk is is hij een van de zachtaardigste dieren die er zijn, hij is bijna menselijk. Hij kan op twee benen lopen, in bomen klimmen en zelfs vis vangen met zijn poten. De beer eet nagenoeg alles - gras, planten, bessen, noten, groente, vis en kleine dieren. Hij is met name verzot op honing en bessen.
In de winter houden beren een winterslaap. De welpen worden vroeg in de lente geboren - het duurt ongeveer 7 jaar voor ze volwassen zijn. Beren hebben tijd nodig zich aan veranderingen aan te passen. Het zijn constructieve en goede reparateurs, en kunnen dingen weer aan de gang krijgen.
Voor de Amerikaanse indianen was de bruine beer een dromer. Hoewel je praktisch bent aangelegd, ben je misschien in essentie daarom ook wel een dromer, met een scherp voorstellingsvermogen en je kunt dan kennelijk eindeloos dagdromen.
Het viooltje is je totemplant als je een Bruine Beer bent volgens Moeder Aarde astrologie. Het viooltje groeit dicht op de grond en evenals hun totemplant uiten Bruine Beren hun tederheid vaak door praktische bezigheden die dicht bij de aarde blijven. Je totemmineraal is de topaas. Deze zachte, goudbruine steen is heel delicaat, maar bergt een grote kracht in zich. Hij werd beschouwd als de steen van de expansie, en hij wekt een gevoel van hoop. Topaas geniet de reputatie spanningen te verdrijven, en wel speciaal negatieve trillingen van een gekwelde geest. Om die reden helpt de topaas ook bij depressiviteit en slapeloosheid. Ga liggen en leg een topaas op je derde oog.
Andere mensen die Bruine Beer mensen kunnen kunnen het beste aan hun praktische kanten appeleren. Toon belangstelling voor hun werk en wees begaan met hun wel en wee. Wees ook vooral logisch. Bruine beren houden niet van onzekerheid of niet op tijd zijn of zonder afspraak binnenvallen. Ze reageren op oprechte betrokkenheid en affectie en zachtheid. Wordt je echter te vlug emotioneel, dan slaan ze op de vlucht.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 17-10-2011 21:46

bevertje hier
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Plaats reactie

Terug naar “Totem- en krachtdieren”