Werken met je krachtdier

Plaats reactie
Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Werken met je krachtdier

Bericht door Ainila Heca Wiya » 27-08-2011 15:26

Afbeelding
Werken met je krachtdier.

Interessant om te weten is dat vele volkeren onder wie de Noord Amerikaanse indianen, lange tijd geen woord hadden voor het classificeren van dieren. Ze werden dood gewoon als een ander volk beschouwd, net zoals de mensen een volk waren. Voor de Indianen waren ze broeders en zusters, vaders en moeders, ze waren verwanten.

Tot aan de zestiende eeuw werd de verzamelterm (dieren) nauwelijks gebruikt en dan nog meerendeels door geleerde. Dieren werden simpelweg aangeduid met beesten of schepselen of andere dergelijke benamingen.
Het woord Animal, in Latijn anima = ziel of levensadem. Vandaar dat de indianen het dier als een bootschapper zien.
Het dier draagt een bootschap van zijn god of godin. Het goddelijke zien ze aanwezig in elk dier. Een waarneming van een dier was iets persoonlijks en de eraan toegekende magie en symboliek een bootschap dat heilig is.

Elk dier praat individueel, specifiek en metaforisch tegen jou. Het ene dier is niet perse beter dan de ander. Elke dier heeft zijn specifieke eigenschappen en gedrag, verdiep je zelf hierin. Naar mate je langer met je krachtdier werkt en het eert gaat de communicatie je van zelf gemakkelijker af. Je voelt je steeds meer op je gemak met het dier en je gaat als maar beter de verstrengeling van de goddelijke en de natuurlijke wereld inzien. En je verwondering over en ontzag voor het leven in al zijn diversiteit groeit evenredig mee.

Je krachtdieren vormen een prachtige brug naar de geestenwereld. Enerzijds verlenen ze je grotere macht en kracht in je contacten met die ongrijpbare en etherische dimensies, anderzijds helpen ze je tegelijkertijd in contact met de aarde te blijven. Als je eenmaal vastgestelt hebt wat je krachtdier is, zul je bemerken dat het dier geregeld in je dromen en meditatie's verschijnt.

Je zult het op tal van manieren tegenkomen. Neem dit op als een bevestiging van je relatie met dit dier. Je hoeft niet alles te verzamelen, wees er wel bewust van als je het tegen komt dat dit een bevestiging is. Doe je voordeel met de informatie die je dan krijgt. Alleen al daardoor Eer je de geest en energie die jij met je krachtdier als intrument werkzaam is in je leven. Eer het om meer dingen te weten te komen wat zijn levendsstijl is.

Ik ga hier niet alle dieren benoemen met een uitleg daarover, wel kan ik met je meepraten en een aanvulling geven.

Hierover een voorbeeld van de UIL.
Elke veer kan een heilig opject zijn voor de mens. Geef een kind een veer en het zal meteen een vogel na doen. Een veer staat in verbinding met het element lucht. De uil is de vogel van de nacht, de nacht is van oudsher een symbool van duistenis binnenin, de plaats waar mensen de geheimen verbergen. De uil bevat een geweldig gezichts-gehoorvermogen. De ogen van de uil zijn speciaal ontworpen voor het opsporen van subtiele bewegingen. Iemand die met het uil medicijn werkt zal kunnen zien en horen wat anderen proberen te verbergen. Je hoort wat er niet gezegt is, en ziet wat verborgen of schaduw is .Doordat je zulke subtiliteiten opmerkt, zullen anderen zich niet bij je op hun gemak voelen. Omdat ze je niet om de tuin kunen leiden. Als vogel van de nacht kan de uil je in alle geheimen daarvan inwijden. Bij de uil is zijn nek flexibel, door dat is zijn gezichtsveld groter. Degenen met het uilen medicijn moet zich verdiepen in de symboliek van de nek en soepelheid. Als je nek stijf en inflexibel is dan belemmer je in overeenkomstige met je eigen waarnemingen. Als je met uilen medicijn werkt zou nekmassage heel probaat kunnen zijn.

Ook de uilen ballen is een symboliek. Een uil verzwelgt gewoon zijn prooi, de onverteerbare delen braakt hij gewoon uit. Dit wil zeggen; de uil eet zijn prooi met hoofd en huid op. De uil neemt zo diens wijsheid en energie in zich op. De tekens van zijn veren zijn vlam-achtig, vandaar zijn wetenschappelijke naam (Asio Falmmeus). Ook de uil is het symbool van het vrouwlijke, de maan en de nacht. Hij is de vogel van magie en duisternis, van profetie en wijsheid. Er zijn vele uilen soorten, ieder heeft zijn eigen medicijn.
Vandaar als je een uilen veer ontvangt, dat dit veel voor je te betekenen heeft. Het is heilig.

De uilen veer is de enige die je niet op het lichaam mag dragen. Berook je een persoon, veeg je met veren een aura schoon, gebruik daarvoor nooit uilen veren.De uilen energie is zo krachtig dan zal de onevenwichtigheid juist versterken in de plaats van weg te vegen. Als je in je leven je krachtdier ontmoet, zal het je ten alle tijden bijstaan, het kan niet verwijderd worden door een ander persoon dit is individu, je eigen wil beslist hierover.

Welk krachtdier je ook bezit, ieder dier heeft zijn eigen specialiteit. Er kunnen zich zelfs meerdere krachtdieren bij je aandienen. Krachtdieren zoals de Uil de nacht is en de adelaar/arend de dag is, zullen deze twee vogels altijd een versmelting hebben je bescherming bieden voor wat dan ook. Maan en zon, dag en nacht. Yin en Yang etc,etc. Maakt niet uit welke, de uil of de adelaar hij waait op dat moment de weg voor je schoon, hij maakt ruimte, het geeft verlichting .Verdiep je ook in zijn eetpatroon, dat is het verteringsproces van obstakels die in je leven voor kunnen komen. Je krachtdier kan hierin een beter zicht geven, obstakels overwinnen. Waar is het nest, hoeveel eieren, welk tijd van het jaar, het duidt op dat tijd van het jaar voor jou een vruchtbaarheid aan van het leven. Deelt hij het leven met één partner of met meerdere, kijk en ondek dit alles, ga de bossen in, ruik en ervaar wat een krachtdier je kan vertellen.

Krachtdieren zijn er voor even, voor op dat moment, totemdieren zijn er voor heel jou leven.

Uil=Het mysterie der magie, omens, stilzwijgende wijsheid en zien in de nacht.

Adelaar=Verlichting van de geest, heling en schepping.

Wat is jou Krachtdier?Vertel hierover, eer het dier, dan zal het nog meer met je bekent raken.Het zal je leren met zijn energieën te mogen werken. Te communiceren, te reizen door bepaalde dimensies. Ik kijk er naar uit wat jou ervaringen hiermee zijn.
©Ainila H.W.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Fabiola
Berichten: 60
Lid geworden op: 28-08-2011 22:24

Bericht door Fabiola » 17-09-2011 20:29

Ik heb geen enkel idee wat mijn krachtdier of totemdier is.
We zijn er vele dieren om mij heen.
De haas en konijn, de buizerd, duif en zwaluwen, maar ook vlinders die ineens opvallen.
Reeën in het bos, mijn ene oor die het doet pikt alles op en ineens "vallen" dieren mij op, die me nooit opgevallen zijn.
Zo mooi...en zo dankbaar.

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 17-09-2011 21:52

Welk dier sprak je als kind zijnde het meeste aan?
En vergeet niet dat een hond ook een totemdier kan zijn.
Een krachtdier is voor even een totemdier voor je verdere leven.

Cikala
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 18-09-2011 15:07

Fabiola een hond staad voor trouw....een zuiveren intuítie(Reuk-Gehoor).De duif geeft ons de weg naar huis telkens weer innerlijk en uiterlijk.Ook is dit de enigste vogel die eet van de grond vandaar dat het telkens aangeeft blijf geankerd.Zei heeft in haar eetpatroon dat ze stenen eet .Dat wil zeggen let op je maag het zal gezuiverd willen worden telkens weer.

De buizerd geef inzichten in gevaar en bescherming.Hij zal je hiervoor altijd zijn bootschappen brengen/geven.Visionaire gaven.Doordat hij/zei alles eet zal hij vele energién tot zich nemen en die kennis bezitten.Daarom de bootschapper van de goden,de bemiddelaar tussen het heden en verleden zodat je in het NU in balans zal zijn.Hij leert ons dus met grote hoogten op te stijgen en toch met onze beide voeten op de grond te blijven staan.Door zijn inzichten van het vangen van zijn prooi heb je altijd een zuiver overzicht in heel het gebeuren.Werk je met hem energie dan zal alles overzichtelijk zijn in welke situatie met de mens.

De zwaluw is een zeer snelle vogel die leert ons om snel en correct op welke situatie te reageren,datgene wat jij niet meer nodig vind om dat zo snel mogelijk los te laten zodat jij een warm huis innerlijk en uiterlijk crieert.Alles wat je hierin tegenkomt kan je weg spoelen met water. Daarom is het ook zeer aan te raden om veel water te drinken.

De haas?konijn geeft vruchtbaarheid en nieuw leven hij/zei is vegatarie,s het zou goed voor jou maag zijn zo in je krachtdieren te lezen.Denk aan je voedingspatroon.Het staad in contact met de maancyclus de vrouwlijke energieén die telkens in jou leven voor komen en je daar goed op af te stemmen (Emotie"s) om een haaglijk warm huis te hebben.

Vlinder staat voor transformatie,
Telkens weer een gedaanteverwisseling.Je voelt je zelf vaak in een metamorfoseproces.
Daarom in elke situatie let dan goed op welke dingen er voor jou het belangrijkste zijn,de rest stoot je af en drink je met een glas water weg.Vraag je zelf wel telkens af..wie ben ik en blijf ook bij jou innerlijke waarheid.Doe je dit niet zal je gaan twijfelen en er heerst angst.

Dit krachtdier draagt altijd kleuren,verdiep je ook daar in, elke kleur geeft zijn trilling en zal voor jou op dat moment een bootschap zijn.Welke situatie dan ook besef dat iedere verandering goed is.Zoek er niets achter,accepteer hoe het op dat moment zal gaan.Daarom benut die veranderingen,dat geeft die vlinder voor jou dan aan.Proef van die nectar zoals die vlinder je dat voor doet.
Daarm lieve vlinder proef,zie,hoor,handel,vlieg.Zodat je als totemdier(Ree) je zelf kan zijn,Zachtaardig en onschulidig.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Totem- en krachtdieren”