totem-krachtdier

cobie
Berichten: 5
Lid geworden op: 14-11-2011 20:20

totem-krachtdier

Bericht door cobie » 23-11-2011 08:53

poema

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 23-11-2011 20:02

Hoi Cobie,

Is de Poema jouw totem?
Ik zal straks eens in het boek van Ted Andrews kijken wat de poema te zeggen heeft.
Hoe heb jij je totemdier ontmoet?

Cikala
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 25-11-2011 08:34

Wat Ted verteld over de poema:

De poema is de op één na grootste katachtige van het westelijk halfrond. Tevens één van de snelste en sterkste dieren, maar ook gauw moe. Zijn beet of klauw kunnen dodelijk zijn en hij kan sprongen maken van meer dan 12 meter.

De poema is een sluipjager. De poema leert je meer over macht en als hij in je leven komt, dan wordt je eigen macht op de proef gesteld.
Jonge poema's leren door vallen en opstaan. Het maakt ze sterk en verscherpt hun vermogens.
Als de poema je opzoekt is het vallen achter de rug en wordt het tijd om op te staan en je eigen macht uit te oefenen (neem de regie over je leven?).
Die nieuwe assertiviteit kan anderen niet aanstaan en proberen je oude, vertrouwde manier van doen en laten vast te houden.
Wat jij doet is jouw keuze.

Poema mensen staan gemakkelijk bloot aan aanvallen. Vooral van mensen die niet willen dat jij je ontplooit of veranderd.
Maar bij de poema moet snel en resoluut keuze gemaakt worden, geen tijd voor twijfel, want dan is je kans al verkeken.

Bedenk dat kracht en macht ook in zachtmoedigheid kan liggen. Wees resoluut in het laten gelden van je persoonlijke macht, geen twijfels, want dan is je prooi verdwenen.
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 25-11-2011 21:11

Reactie van Cobie:

dank jewel voor je uitleg zal op mijn hoede blijven gr. cobie
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 10-12-2011 19:06

Mooie uitleg Cikala......voor mijn woestijn arend?
Heb er wel meer dan ëën......... 8)
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 13-12-2011 09:10

Ainila Heca Wiya schreef:Mooie uitleg Cikala......voor mijn woestijn arend?
Heb er wel meer dan ëën......... 8)
Zal voor je kijken, maar het typen kan even duren met 1 hand....
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 13-12-2011 14:19

Is mijn bekend...mijn geduld is groot.Zorg eerst goed voor het zelf.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Anonymous

Bericht door Anonymous » 27-04-2012 21:59

Ik heb in een 4 tal dromen de wolf gezien.

Wat is de betekenis daarvan?

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 27-04-2012 23:02

Wolf:

Bescherming, rituelen, loyaliteit en geest.
Het hele jaar door, volle maan en schemering

Wolven zijn vermoedelijk de meest verkeerd begrepen zoogdieren. Er zijn volop verhalen over hun wreedheid en koelbloedigheid. Hoewel genoeg verhalen anders willen doen geloven, is feitelijk nooit bevestigd dat een gezonde wolf een mens heeft aangevallen en gedood. Wolven zijn haast het tegengestelde van hoe ze, met hun slechte publiciteit worden geportretteerd. Ze zijn vriendelijk, sociaal en zeer intelligent. Ze hebben een sterk familiegevoel en zijn loyaal en ze leven volgens strak bepaalde regels en rituelen.

Wolven zijn de personificatie van de wilde geest. Ze hebben zoveel positieve eigenschappen, dat het niet verbaast dat de Noord-Amerikaanse indianen en andere volken ze praktisch verafgoden. Volgens velen zal de vraag in hoeverre we de wolf beschemen en toestaan dat hij terugkeert naar gebieden waar hij uitgeroeid is, de ware testcase zijn voor hoe oprecht we zaak wensen te maken met het behoud van de natuur. De wolf is de belichaming van de zuiveren geest van de vrije en ongerepte wildernis.

Er zijn vele soorten wolven. De rode wolf is het kleinst en zou in het wild zelfs al uitgeroeid kunnen zijn, al worden er pogingen gedaan om hem daarin te herintroduceren. De Mexicaanse wolf is een ondersoort van de gewonere grijze wolf. Door bejaging is hij nagenoeg uitgeroeid en er zijn inmiddels programma’s gestart met het oog op zijn herintroductie in het wild. De poolwolf is vermoedelijk het zuiverste ras. Hij leeft in een geïsoleerd gebied rond de poolcirkel en heeft zich daardoor in stand kunnen houden.

De grijze of timberwolf komt het meest voor, al is ook hij in het verleden zwaar vervolgd door de mens. Overigens is de grijze wolf niet altijd grijs; hij kan ook zwart, bruin of wit zijn of combinaties daarvan vertonen.
De grootste misvatting omtrent wolven betreft vermoedelijk hun grootte. Ze zijn lang niet zo groot als de meesten denken. Door hun dikke vacht lijken ze groter, maar ze zijn gewoonlijk niet groter dan een flinke Duitse herder.

Wolven zijn uiterst ritualistisch – net zoals de mens. Ze leven volgens nauwkeurig bepaalde regels. Bepaalde territoria zijn “heilige gronden”. Hun sociale gedrag is gebaseerd op een hiërarchische structuur. Elke wolf heeft zijn plaats en functie binnen de hiërarchie. Er is een “alfa”-mannetje en een “alfa”-vrouwtje.
Wolven vechten niet onnodig. Sterker nog, ze doen meestal hun uiterste best om het te vermijden. Ofschoon ze buitengewoon sterk zijn, eindigen ruzies zelden in serieuze gevechten. Vaak is een blik, houding, grom al genoeg voor het vaststellen van dominantie. Ze hoeven het niet te demonstreren, maar als het erop aan komt staan ze hun mannetje. Dat is één van de dingen die het wolvenmedicijn leert. De wolf helpt jezelf te leren kennen en daaraan kracht, vertrouwen en zekerheid te ontlenen, zodat je je niet zo nodig tegenover iedereen hoeft te bewijzen en te laten gelden.

Wolven hebben een complex communicatiesysteem, waarin een grote rol is weggelegd voor lichaamstaal. De beweging van de kop, een rechte staart, direct oogcontact – het heeft allemaal grote betekenis. De houdingen zijn vaak subtiel, maar elke wolf leer al vanaf de tijd dat hij nog een pup is hoe hij ze moet interpreteren en erop reageren. De gelaatsuitdrukkingen van de wolf kennen een grote variatie en brengen de stemming over aan de andere leden van de roedel. Hun gezicht is derhalve een uiterst belangrijk communicatiemiddel. Wolven communiceren daarnaast doelmatig door middel van de houding van hun staart. Gewoonlijk zijn personen met een wolf als totem zeer expressief met hun handen, houding, gezicht of op andere non-verbale wijze. Als je moeite hebt met het uiten van je stemmingen en ideeën tegenover anderen, zou je de wolf moeten bestuderen. Hij leert je hoe je je verbale communicatie kracht bij kunt zetten met de gepaste lichaamstaal.

Wolven kennen daarnaast een complex systeem van vocale communicatie. Ze huilen, jammeren, grommen en blaffen zelfs. Ook hun beroemde gehuil bezit een groot aantal betekenisnuances. Het kan dienen als signaal om de andere leden van de troep te roepen of te lokaliseren. Het kan voorts een sociale expressie zijn. Doormiddel van hun gehuil groeten ze elkaar en bakenen territoria af. Ze huilen zelfs zuiver en alleen omdat ze er behagen in scheppen.

Elk lid van de troep ken zijn positie in relatie tot alle andere wolven van de roedel. Het rituele gedrag waarmee de rangorde onder wolven gepaard gaat, is één van de aspecten van hun magie. Troepen wolven zijn niet totaal autocratisch, dat wil zeggen, het alfa-lid oefent geen absolute opperheerschappij uit. Maar ze zijn evenmin democratisch. Op sommige momenten zijn beide “regeervormen” gelijktijdig van kracht, en is het deze flexibiliteit die in hoge mate bijdraagt aan het succes van de “wolvenstaat”. Wolven kunnen ons de les van het juiste bestuur leren – een balans tussen gezag en democratie. Ze leren ons hoe we door middel van rituele orden en harmonie kunnen scheppen in ons eigen leven. Ze helpen ons te begrijpen dat ware vrijheid alleen mogelijk is met discipline.

Het alfa-mannetje is het alfa-vrouwtje zijn vaak partners voor het leven. Het broedseizoen valt gewoonlijk aan het eind van de winter; het vrouwtje werpt ongeveer twee maanden later de jongen. Alle leden van de troep tonen grote zorgzaamheid en affectie tegenover de speelse pups. Ze zijn buitengewoon tolerant. Als de moeder of de vader niet voor ze kan zorgen, adopteert een ander lid de jongen. Sommige wolven dienen zelfs als babysitters. Volwassen wolven zijn toegeeflijk en minzaam tegenover pups. Het wolfmedicijn leert ons dan ook respect en eerbied te hebben voor familie en vrienden.

Wolven zijn tonde 22 tot 24 maanden seksueel rijp. Met een wolf als totem mag je verwachten dat zijn energieën en invloed in eenzelfde tijdsperiode nodig hebben om tot rijping te komen in je leven.

Wolven zijn vanzelfsprekend roofdieren. Hun prooien zijn meestal zieke, jonge en oude dieren. Herten zijn hun meest voorkomende prooidieren. Wolven verspillen niet veel tijd aan een gezonde volwassen eland die zich fel verdedigt. In hun jacht leggen wolven grote afstanden af. Ze hebben het uithoudingsvermogen en de kracht om ver en lange tijd achtereen te lopen. Daarbij kunnen ze 36 tot 44 kilometer per uur halen. Hoewel een wolf een dergelijke snelheid ook weer niet al te lange tijd achtereen kan volhouden, lijkt hij oneindig door te kunnen draven met een snelheid van ongeveer 8 kilometer per uur. In de winter maken wolven gebruik van bevroren meren en rivieren als reisroute en kunnen vijftien tot vijfentwintig kilometer per nacht afleggen.

Wolven eten gewoonlijk alles op wat ze vangen en proppen zich vol. Heb je deze totem, dan zou dat kunnen betekenen dat je gebruik moet maken van alles wat je tot je beschikking hebt. Soms verschijnen wolven als een totem om ons eraan te herinneren dat we niets moeten verspillen.

De wolf is zeer intelligent. Hij doet alle moeite om problemen of gevaar te omzeilen. Sommigen geloven dat wolven zelfs raven gebruiken als “luchtbakens” voor mogelijke voedselbronnen. In de overlevering van de eskimo’s is de raaf nauw verbonden met de eland , en aangezien elanden een prooi van wolven kunnen zijn, bestaat er ook een relatie tussen raven en wolven. Raven volgen vaak wolven. Ze vliegen vooruit, strijken neer in een boom en wachten tot de wolven passeren, waarna ze weer vooruit vliegen. Volgens wolfdeskundige David Mech ontwikkelt zich soms een vorm van speels gedrag tussen wolven en raven. Met een wolf als totem zou je je daarom ook in een raven moeten verdiepen.

Wolven hebben buitengewoon scherpe zintuigen. Vooral hun reukvermogen is sterk en naar men zegt is het honderd keer scherper dan dat van de mens. Ruiken is een vorm van hogere onderscheiding en het reukzintuig wordt, zoals we meermalen hebben gezien, in metafysische kringen dikwijls in verband gebracht met spiritueel idealisme. Daarnaast bezit de wolf een voortreffelijk gehoor. Op zijn jacht gaat hij in hoge mate op zijn reukvermogen en gehoor af. Personen met deze totem houdt het voor dat ze naar hun eigen innerlijke gedachten en woorden moeten leren luisteren; ze zullen veelal een sterke intuïtie hebben. Hetzelfde idee wordt nog eens onderstreept door de dikke vacht van de wolf. Vachten en haren zijn van oudsher symbolen van paranormale vermogens. De wolf heeft een onder- en een bovenvacht en heeft aldus toegang tot de archetypische krachten in verband met buitenzintuigelijke waarnemingen.

De wolf kan zich emotioneel snel en sterk hechten. Op je eigen intuïtie leren vertrouwen en je dienovereenkomstig opstellen in je omgang met andere is één van de dingen die het wolfenmedicijn je leert. De wolf kan je helpen je innerlijke stem te horen en je behoeden voor misstappen. Hij beschermt je zolang je je lessen in dit opzicht leert, soms hardhandig, andere keren op zachte wijze, maar altijd met liefde. Wanneer de wolf verschijnt, is het tijd om je rituelen nieuw leven in te blazen. Zoek een nieuwe weg, begin aan een nieuwe reis, neem je leven in eigen handen. Jíj bent baas over je eigen leven. Je schept het en geeft er invulling aan. Doe het in harmonie en met discipline – dan zal je ware vrijheid ervaren.
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Anonymous

Bericht door Anonymous » 30-04-2012 18:40

Heb de beschrijving van mijn totemdier meerdere malen gelezen, en wauw.
Als ik het zo zie heb ik pracht van een totemdier.

En kan niet wachten totdat ik er mee kan leren werken.

Plaats reactie

Terug naar “Totem- en krachtdieren”