Ceremonies

Lees hier over sjamanistische rituelen zoals zweethut ritueel,reinigingsritueel etc.
Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Ceremonies

Bericht door Manitutanka » 11-06-2012 19:45

wie van jullie doet wel eens een ceremonie en hoe doe je dat dan?
Als ik de windrichtingen wil aanroepen bv hoe begin je n hoe eindig je dan?

Ik heb binnenkort een workshop thuis en zou graag zo willen beginnen maar wil het wel goed doen als je begrijpt wta ik bedoel
Ik heb heel veel boeken en overal staat wat en heb sessies bij een sjamaan gehad maar toch ik kom er nooit echt uit
De sjamaan deed alles in het engels en hele lange teksten niet te onthouden en te begrijpen hihih
wie kan me helpen
Lieve groet Anneke

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 11-06-2012 19:51

Heb je dit al eens eerder gedaan?
En mag ik vragen waarom je dit wilt doen???

Cikala
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Bericht door Manitutanka » 12-06-2012 08:45

iedere morgen als ik onder de douche sta, ben ik bezig met de windrichtingen en vraag om kracht en wijsheid voor de dag bv
Ook als er een trancereis gemaakt gaat worden , ik heb het gevoel dat ik maar wat doe snap je
Maar ik wil niet tegen de gewoontes in gaan en er wel met respect mee omgaan dus zou zo graag willen weten hoe je dat precies doet eervol

doen jullie dat wel?
waar hebben jullie deze dingen geleerd en ben je er toe gekomen?
Lieve groet Anneke

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 12-06-2012 09:36

Hoi Anneke,

Ik heb mijn kennis gehaald in de leegte en bij mijn vraagbaak/leraar/zussie/sjamaan Ainila.

Maar wat hierin vooral belangrijk is dat je het vanuit je hart doet. Spreek met je hart, dan is het altijd wel goed.

Wat je KUNT doen:
Begin in het Oosten. In het Oosten gaat de zon op, daar ligt al het nieuwe begin. Roep bij iedere windrichting het Opperhoofd van die windrichting aan en vraag hem waar je zijn hulp voor nodig hebt.
Je kunt bijbehorend element ook aanwezig laten zijn in de kring. Als symbool voor de windrichting.
Leer vooral geen voorgeschreven teksten uit je hoofd. Spreek vanuit je hart.
En vergeet nadien niet de Opperhoofden te bedanken voor hun aanwezigheid.

Kun je daar wat mee?

Cikala
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Bericht door Manitutanka » 12-06-2012 12:05

ok dat had ik even nodig dus wat ik doe is goed, ik spreek vanuit mijn hart en doe de dingen die voor mij belangrijk zijn te doen dara gata het eigenlijk om, nee wil niets voorgekauwd hebben hihihi
Lieve groet Anneke

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 12-06-2012 12:16

Mooi zo!
Veel plezeir en het lijkt me leuk om terug te lezen hoe jullie e.e.a. ervaren hebben!

Cikala
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Bericht door Manitutanka » 12-06-2012 15:18

KOmt voor elkaar hihih :wink:
Lieve groet Anneke

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 12-06-2012 16:53

Elke tancereis die je oproept is individu.Wat visualiseer je dan.Iets van het eigen of iets wat je opgelegt is door een ander?Als je trancereizen maakt is er een doel,wat wil ik en waar wil ik zijn.Het begin hiervoor is eerst jezelf totaal leeg maken en blijven hangen tussen het waken en slapen in.Daar crieer jij wat je wil en waar je trancereis naar toe gaat.Twijfel niet weet het zeker en ga.

Om de vier windrichtingen aan te roepen als beginneling.Zoe ik in het zuiden beginnen van de onschuld.Dan in het midden als eerste het zelf respect geven in gebed voor alle windrichtingen.Altijd met de klokmee.

uitleg windrichtingen,
Zo ontstaat in het midden van de heilige kring het mensenrijk 5.kracht van de aanraking.Taal... Jou gebed.


Uitleg natuurkrachten van de vier windrichtingen

Opperhoofdt Noorden=kracht wijsheid,ruiken
Opperhoofdt Oogsten = kracht van verlichting,openbaring,zien
Opperhoofdt zuiden=kracht van onschuld en vertrouwen,smaak
oppperhoofdt westen = kracht van verbeelding/zuiveren intuïtie,horen

Het noorden is ons denken.Ontwikkeld en transformeerd is het inzicht.Meestal is het denken rommelig en chaotisch,doemdenken of richtlijnig denken.De wereld binnen en buiten worden geordend via het denken.De kleur van het denken is blauw en transformeedrt tot inzicht violet.Het element lucht hoort bij het noorden.
Het Noorden:blauw, element lucht,vogels en gevleugelde,Goden en godinnen,ruiken,kracht van logica en verstand ,wereld van de dieren ,intuitief weten,.hoogste punt van duisternis,poolster,handelen met feiloos instinct.Poort van het verstand Heilig getal 4

Het Zuiden is voelen,diepblauw-groen,element is water,onschuld,vertrouwen,bemiddelaar van de ziel oogsten en het westen,psychische groei van de mens,Poort van de ZIEL.Heilig getal 3.
De valkuil van het voelen is"verzuipen"in het water van emoties.
Iemand die alleen voelt en niet denkt,,zoekt voordurend rotsen om zich aan vast te klampen de opdracht van gevoelsmensen is het denken en het voelen samen te brengen.
Rationele mensen moeten juist hun gevoelselement toelaten dit kan voor heel het leven een gevecht zijn.Daarom schakelen wij de kracht van onze wil in ...in het oogsten.

Het Oogsten is ons willen,element vuur eerste kind.Geel.Kracht van verlichting,openbaring,kracht van visioenen,zien,poort van de Geest.Heilig getal1
Mensen die moeite hebben met het innemen van hun eigen plek,met macht en autotiteit,zijn verstrikt geraakt in dualiteit van denken en voelen.Om daar uit te komen schakel je de wil in.Niet morgen of volgende week,,,geen excuus meer..gewoon NU!!Ik werk aan mijn zelf is een uitspraak die het nu ontloopten daarmee ook de verandwoordelijkheid.Alles wat telt en enkel telt is ons gedrag.Nu zonder uitstel.Dat betekend dat de wil een verbond aangaat met denken en voelen.Denken en willen en allleen zijn macht.Willen en voelen zijn tructuurloos,leiden tot handelen.Macht combineerdt met liefde wordt kracht.We ontmoeten niet zoveel met autoriteiten met kracht,dus is het logisch dat we uit ervaring een bijsmaak hebben bij het woordt macht.Het oogsten is verbonden met de kleur geel en de kracht van het element vuur.

Het Westen,donkerbruin,zwart,element Aarde tweede kind,zonsondergang,bron van alle leven,innerlijk zien,zwaartekracht= navelstreng het voedt onze wil die alleen ja of nee kent,blik in de duisternis je krachtbron ontdekken,intructies van ons innelijke,magie plaats van genezing omdat er kosmische krachten plaats vinden,

Voorbeeld=1 de zon geeft licht,2 de aarde ontvangt het verandert in kracht,die kracht van de aarde beleven wij ons lichaam met de het denken,voelen en willen en handelen in de heilig 5.

Het westen is ons handelen,Het bijhorende element is aarde is verbonden met overgaven,leven ,dood,afscheid en eeuwigheid.Hoe verder wij groeien,des te beter we begrijpen dat er slechts manifestaties in de tijd zijn.! Zo,n manifestatie is het leven hier als mens.Door het element aarde zijn we gehecht aan materie.Er kan een te grote gehechtheid ontstaan die angsten oproept of op angst gebaseerdt is.
Als je op weg bent naar je ware zelf,zul je steeds medereizigers vinden op de zelfde weg.Soms verdwaal je,maar er is geen weg terug.Alleen een weg naar je zelf.Heilige 2Poort van de lichaam&WIL.

Kleuren,
Oogsten geel,element Zon,zien,poort van de geest

Westen=zwart=element Aarde,mineralen, duisternis,horen, poort van t'lichaam

Zuiden=Rood=gevoelens,vrede/groen rijk der planten,Maan,element Water, poort gevoelens,ziel

Noorden=Wit?blauw=element Lucht,ruiken,poort van verstand,

Zo is je lichaam in het medicijnenwiel,
rechterhand geeft=plus
Linkerhand ontvangt=min
Hersens is weerspiegeling van
Links =plus geeft
rechts =min ontvangt.

Oermoeder=heelal waar alles uitgeboren wordt =Wakan
Oervader=melkweg=Swan deze krijgen twee kinderen
vader Zon,moeder Aarde

Waaruit drie kinderen worden geboren,
Plantenrijk,Dierenrijk,Mensenrijk.

Uitleg Medicijnwiel

Het woord medicijn heeft voor een sjamaan een veel diepere betekenis dan louter een geneesmiddel. Voor een sjamaan betekent het levensenergie en kennis van alles dat zich manifesteert in onze wereld. Een medicijnwiel is daar de uitdrukking van.

Het is een cirkel van kennis die het geheel en de volledigheid van het leven omvat. In de meest oorspronkelijke vorm is het medicijnwiel een cirkel met daarin een kruis, ook wel het Keltisch kruis genoemd. De punten van het kruis zijn de toegangspoorten tot de paden die naar het centrum leiden, dat het punt is van volledig evenwicht en volledige heelheid.

Het om cirkelde kruis stelt de levensenergie in staat in drie richtingen te stromen, vanuit het centrum naar buiten, om het centrum heen en van buiten naar binnen. In het centrum zijn wil zeggen in harmonie en in evenwicht met alles. Overal op de wereld komt dit symbool voor.

Het medicijnwiel zoals dat hier wordt beschreven symboliseert de kringloop van het leven en de schepping. De 36 stenen vertellen allemaal hun eigen verhaal en hebben hun eigen plek en betekenis in het wiel.

De hiernavolgende beschrijving van het medicijnwiel is afkomstig van Sun Bear van het Chippewavolk in Noord-Amerika. Hij heeft dit wiel in een visioen gezien en doorgegeven aan vele anderen via zijn boeken ‘Het Medicijnwiel – Aarde-astrologie’ en ‘Dancing with the Wheel’.

Het leggen van een medicijnwiel gebeurt op rituele wijze. In het midden ligt de scheppersteen, daaromheen ligt in een kleine cirkel van zeven stenen: de zon, de maan, de aarde en de vier elementen, aarde, water, lucht en vuur. In de buitenste cirkel liggen stenen die de specifieke natuurkrachten van de vier windrichtingen vertegenwoordigen en de twaalf stenen voor ieder dierenriemteken. Drie stenen op de lijnen van de vier windrichtingen verbinden de buitenste met de binnenste cirkel. Deze verbindingen worden de geestelijk paden genoemd en vormen het kruis.

Ieder van de twaalf stenen op de geestelijke paden vertegenwoordigt een kwaliteit van het leven: helderheid, wijsheid, inzicht, vertrouwen, groei, liefde, levenservaring, inkeer, kracht, zuiverheid, vernieuwing en reiniging. Een medicijnwiellegging in de natuur heeft een dubbele werking. Het wiel werkt niet alleen helend voor de mensen die aanwezig zijn, maar ook voor de plaats en de omgeving waar het wiel wordt gelegd.


Zo ontstaat in het midden van de heilige kring het mensenrijk 5.kracht van de aanraking.Taal
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Bericht door Manitutanka » 14-06-2012 09:20

wat heb je een prachtig stuk geschreven ga het straks nig eens uitgebreid lezen dank je wel
Lieve groet Anneke

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 14-06-2012 10:06

Lieverd doe er iets prachtigs mee.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Sjamanistische rituelen”