Pagina 1 van 1

Stress Release: spanningen aan de Aarde geven.

Geplaatst: 19-02-2012 19:58
door Ainila Heca Wiya
Afbeelding
Bij de natuurvolken in landen met strenge winters leefden families soms maanden lang op een gepakt in iglo's,tipi's hutten.Dit riep de nodige spanningen op. De medicijnman(vrouw) liet in het voorjaar een grote schoonmaak houden.Ook wij kennen die voorjaars schoonmaak dat heel je huis een beurt krijgt.Kasten verschoven tapijten naar buiten dat de negatieve energieén met de wind meegaat.

Men besefte dat ook psyche van de mens na zo'n lange winter van opgesloten zijn een grote schoonmaak nodig had.Bij de Noord Americaanse indianen wordt opgekropte spanningen aan de Aarde gegeven.Ik heb deze oefening van de wijze indiaan Sun bear geleerd.


Aan de indianen van een familie of stam werd gevraagd in het vroege voorjaar individueel de natuur in te trekkken.De grond mag niet bevroren zijn.Je opdracht is om ergens een groot gat te graven op je knieeén te gaan zitten of te liggen met je hoofd voor het gat.Het is echt de bedoeling dat je hoofd zo dicht mogelijk voor het gat bevindt.

Nu spreek je in het gat al je ergenissen uit.

Dramatiseer dit en herhaal woorden met een emorionele lading om op gang te komen.Blijf niet in de slachtoffer rol,ga in je eigen kracht grommen als een tijger kan helpen.Ook kun je geluiden van overgeven maken om opgekropte gevoelens een uitweg te geven.De Aarde neemt het allemaal op.Wees daar niet ongerust over,zij kan ook de bliksem moeiteloos opnemen.In het midden van onze Moeder Aarde is een groot vuur.Daar kunnen jouw spanningen transformeren.

Het meest effectieve is om met je hele lichaam contact met de Aarde te maken.Ga met je buik op de aarde liggen.Op het strand of in je tuin zoek dan een stuk met een dik bladerdek in de winter,dat als isolatie werkt.Je ligt dan in het gat met je hoofd dat je gegraven hebt.Dit geeft een beschermend gevoel en roept ook op tot een biecht of spychische ontlading.Je lichaam,dat op de grond ligt,geeft via het buikchakra de opgeslagen emoties ook aan de Aarde af.Dit is heel ontladend.

Een tip..
In het gegraven gat kun je na afloop ook brieven verbranden,of voorwerpjes achterlaten die voor jou symbool staan voor een afgesloten periode.Dank Moeder Aarde .
Dek die dan eerst af met aarde voor je de zaden poot.Die jij wil.Plant of bloem als symbool voor het oogsten van.
Medereizigers succes ermee,

Geplaatst: 16-04-2012 23:29
door Ainila Heca Wiya
Mag ik van jou weten hoe vaak bezoek jij het Bos?

Geplaatst: 16-04-2012 23:33
door Ohansa Ainila Mato
In de lente zomer herfst gemiddeld 2 keer per maan dof meer. In de winter minder, uit respect voor de winterslaap van de natuur.

Cikala

Geplaatst: 17-04-2012 18:46
door Ainila Heca Wiya
Ik neem iedere week hier mijn ruimte voor.Iedere week begroet ik al wat is zoals het is.geniet van iedere staander,elke viervoeter.Dank hun voor al de pracht en praal wat het ons schenkt.Heerlijk al die zuiveren energie het doet wonderen bij demens.Het maakt ons hoofdt leeg,je hoeft er totaal niets voor te doen,als alleen dankbaar zijn in respect.genietend van ieder klein levend ding.

Geplaatst: 18-04-2012 11:11
door Ohansa Ainila Mato
Jaaa...je kunt heerlijk je hoofd leeg krijgen daar in het bos...lekker hoor!

Cikala