Spirit Quest

Lees hier over sjamanistische rituelen zoals zweethut ritueel,reinigingsritueel etc.
Plaats reactie
Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Spirit Quest

Bericht door Ainila Heca Wiya » 06-10-2011 22:29

Afbeelding
Spirit Quest,

De beste manier om een beschermgeest te verkrijgen is de 'Spirit Quest"
Het zoeken naar een beschermgeest,ergens in een afgelegen plek in de wildernis.Dat kan een grot zijn,een bergtop,een hoge waterval of een afgelegen plek ergens in het donker.Er zijn ook onopzettelijke manieren en speciale sjamanistische manieren om je schermgeest te verkrijgen.Zonder een beschermgeest is het bijna onmogelijk om een sjamaan te zijn,want een sjamaan heeft deze fundamenten bron van kracht nodig om de niet-gewone of spirituele krachten het hoofd te beiden en te beheersen waarvan het bestaan en de daden voor mensen normaal gesproken verborgen zijn.
De beschermgeest is vaak een krachtdier,een spiritueel wezen dat een sjamaan niet alleen beschermt en bijstaat,maar hem ook een tweede identieteit geeft,een alter ego.

Het feit dat iemand een beschermgeest heeft wil nog niet zeggen dat hij sjamaan is.Het voornaamste verschil wat bescherrm geesten betreft tussen een gewone persoon en een sjamaan is dat een sjamaan wanneer hij in een andere bewustzijnstoestand is zijn beschermgeest actief maakt en gebruikt.Een sjamaan ziet en raadpleegt zijn beschermgeest,reist ermee op sjamanistische reizen,schakelt hem in gebruikt hem om anderen te helpen ziekten en verwondingen te verlichten en te genezen.

Naast beschermgeesten heeft een grote sjamaan doorgaans een aantal spirituele helpers.Dit zijn vergeleken met beschermgeesten individuele,kleinere krachten,maar een sjamaan kan er honderden tot zijn beschikking hebben,die een grote collectieve kracht vertegenwoordigen.Deze hulp geesten hebben gespecialiseerde funties voor bepaalde doelen.Gewoonlijk duurt het jaren voor een sjamaan hiervan een flink aantal verzameld heeft.Zo is nu mijn vraag heb jij een bescherm geest/gids,krachtdier.

hier mijn trance:

Als eerst ga ik een lied zingen om dit alles opgang te brengen,Nuriën kan ook,trom geluid is ook geschikt.Een ervaren sjamaan heeft hiervoor geen geluiden nodig die bezit dit alles al en wandelt zo de anderen wereld binnen in trance.

Ik ga door een lichte tunnel,aan het einden van die tunnel is er een uitgang.
Buiten die uitgang is er een grote berg die ik beklim,tree naar tree.Boven op die berg gekomen wacht ik en geniet van het uitzicht sluit mijn ogen.In gedachten vraag ik in respect of mijn krachtdier zich bekent wil maken.Het kan zijn dat de eerste keer niks gaat gebeuren.Maak je hierover niet druk en probeer het later nogmaals dan in een kort en krachtige vraag.Ik wil je nu zien.Als het krachtdier zich bekent maakt,stel jij je netjes in respect voor.En Kan je er een gesprek mee aangaan,dat er een communicatie opgang gaat komen.De volgende stap hij zal je veel willen leren voor wat je kwijt bent en wat hij voor jou kan betekenen,ga hier in mee.Vaak is die communicatie niet met spreken het kan ook in telepathie, symboliek daar is het verstandig om je in symboliek te verdiepen.Is dit vertrouwen zo gegroeit dat jullie samen één zijn kan je met jou krachtdier gaan werken.Ga die zelfde weg weer terug naar de allerdaagse dingen.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 28-10-2011 01:27

JA en dit kan zo'n mooie ervaring zijn. Je leert niet alleen je beschermgeest of krachtdier of spirithelper kennen, maar zijn leren ook jou kennen. Hierdoor vorm je gezamelijk een zeer krachtig geheel. Dit krachtige geheel maakt dat een Sjamaan beschermt wordt bij het uitvoeren van rituelen, het maken van trancereizen, het halen van visioenen etc. Het is belangrijk dat wanneer je weet wie je beschermgeesten, krachtdieren, totemdieren, spirithelpers enzo zijn, regelmatig ze op te zoeken of op een andere manier contact met ze te maken en je waarderen voor hen te laten zien. Zo blijft de band sterk en respectvol naar elkaar toe.

O mitakuye Oyasin
Cikala Ska Wabli
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 16-04-2012 23:00

Dankje Cikala,,,

Nog een aanvulling.
Zo zijn Kacht dieren voor even(Voor opdat moment)
Zo zijn Totem dieren voor het leven.

Zo zal ik voor iedere mens als eerst zijn Krachtdier vinden daarna zijn Totemdier aanreiken.Het wordt zo in liefde gegeven.

Zo zou jou verhaal Cikala van de sprinkhaan duidelijkheid aan de leden geven...of die spin hier in de keuken?Ervaringen delen geeft meer ruimte van inzichten.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 16-04-2012 23:15

Het verhaal van de Sprinkhaan en de Spin.

Ik logeerde een keer bij Ainila. We hadden elkaar dat weekend daarvoor pas voor het eerst ontmoet (maar kenden elkaar al wel via de mail enzo). Door omstandigheden zocht ik voor tijdens mijn opleiding acuut een logeerplaats. Ik trok mijn stoute schoenen aan en belde Ainila. Daar werd ik met open armen ontvangen.
Die logeerpartij is de meest indrukwekkende van mijn hele leven geweest.
Ik ontmoette letterlijk de Sprinkhaan en de Spin.
De Sprinkhaan in de tuin. Deze kwam onder de aandacht toen ik een flinke sprong in mijn ontwikkeling maakte. Sindsdien maakt ik sprongen gelijk als aan een sprinkhaan in mijn ontwikkeling en in noodtempo heb ik mij ontwikkeld van een spiritueel/paranormaal geïnteresseerd persoon tot de Sjamaan die ik blijk te zijn.

De Spin begroette ons in de keuken. De Spin liet mij zien dat ik moest gaan schrijven en lezen. De Spin is de Moeder van het alfabet. Het schrijven bracht mij structuur en duidelijkheid in de chaos die in mijn hoofd zat.
Iedere keer las het schrift (dan wel schrijven dan wel lezen) voor mij duidelijkheid zou kunnen scheppen kwam de Spin te voorschijn.
Letterlijk, dwars door de huiskamer of opde muur in de slaapkamer, maar ook in mijn trancereizen.

Tot die logeerpartij was ik me eigenlijk nooit bewust van de boodschappen die met name dieren mij konden geven. Ik ben me hierin gaan verdiepen en zo kreef ik steeds meer duidelijkheid.
De dieren komen niet alleen letterlijk op mijn pad, maar verschijnen ook in trance of visioenen.

Is dit wat je bedoelde Ainila?
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 16-04-2012 23:20

Dankje dit geeft inzicht.Ervaringen is in ruimte veel inzicht voor vele.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Sjamanistische rituelen”