Smudging is reinigen, en het neutraliseren

Lees hier over sjamanistische rituelen zoals zweethut ritueel,reinigingsritueel etc.
Plaats reactie
Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Smudging is reinigen, en het neutraliseren

Bericht door Ainila Heca Wiya » 26-05-2014 19:33

Smudging is reinigen, en het neutraliseren van energie maar dan veel diepgaander en ingrijpender. Het is een ritueel om een ruimte, een object, persoon, (huis) dieren te reinigen van negatieve energie, spirit of invloeden - óf om hun eigen positieve, mooie energie te bekrachtigen. Ook is het een ritueel voor het doen van bijvoorbeeld gebed of het creëren van ‘rookcirkels’ voor meditatie, of om in contact te treden met de geesten en goden in transcendente werelden.

Een smudging ceremony wordt uitgevoerd met ‘smudge sticks; een bundeling van heilige kruiden’. De basis daarvan is doorgaans gedroogde witte salie die vaak gemengd wordt met bijvoorbeeld ceder (mijn favoriet), lavendel of ‘sweetgrass’. De kruiden worden op een ‘abalone schelp’ aangestoken en zodra de takjes uitgebrand zijn komt er een enorme rook vanaf. Met de schelp ga je langs de plekken die gereinigd moeten worden. Wil je het helemala volgens de traditionele Indiaanse regels doen, dan wakker je de rook telkens aan door te blazen en verspreid je de rook met een veer. Zijn er negatieve mensen in je huis of kantoor geweest? Ga met de rook dan langs elke hoek van de kamer totdat alles blauw van de rook staat, en (vergeten mensen vaak) gooi daarna alle ramen en deuren open zodat de negatieve energie de ruimte kan verlaten. Is een van je huisdieren down of ziek? Omhul hem of haar even met een lekkere wolk van salie. Heb je hoofdpijn of griep? Leg dan een wolk van salie om je hoofd heen. Komt er iemand (die je lief vindt) helemaal down, negatief of hyper je huis binnen. Gooi een wolk salie om hem of haar heen, en vraag diegene ook zijn of haar voeten op te tillen zodat de rook onder de persoon langs kan. Vaak pech met je auto? Je weet wat je te doen staat…!

Smudging is oorspronkelijk een ritueel van de Oude Indianen dat vandaag de dag in het westen vooral wordt gedaan door beoefenaars van natuurreligies, zoals de Neo-Paganisten, sjamanen, heksen of…ehm een curieuze mengelsmoes van dat alles: schrijvers zoals ik.

Heerlijk om de boel af en toe flink in de rook te zetten.

Ook in de smudging mood?
Nodig:

1. Smudge stick (bundel heilige kruiden, verkrijgbaar bij de natuurwinkel of vanaf 1 februari in Annemarie’s fanshop www.hipandconscious.nl nog niet live!)
2. Abalone schlep
3. Veer of je handen
4. Lucifers
5.Steek de takjes salie aan (4 bijvoorbeeld) en wacht tot ze uitgebrand zijn.
6. Beweeg met een veer of je handen een zogenaamde ‘smuge wand’ aan op de plekken die je gezuiverd wilt hebben van niet prettige/negatieve invloeden. Vergeet de hoge hoekjes in je kamer niet, zorg echt dat de rook overal komt in de betreffende ruimte.
7. Laat de rook even zijn werk doen (5 minuten)
8. Gooi nu alle ramen en deuren open.
9. En als de brandweer komt, dan weet je van niks.


Afbeelding
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Sjamanistische rituelen”