De Dream Catcher Maken

Lees hier over sjamanistische rituelen zoals zweethut ritueel,reinigingsritueel etc.
Plaats reactie
Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

De Dream Catcher Maken

Bericht door Ainila Heca Wiya » 28-09-2012 12:40

Er zijn zo veel verschillende variaties geweest van de dream catcher, doordat bijna elke cultuur een gereedschap had voor een gelijkaardige functie. De Noord-Amerikaanse dream catcher is de best gekende, zowel als één van de meest estetische om naar te kijken. Ik heb ontdekt dat, niet tegenstaande er verschillende stijlen zijn, sommige van de basis princiepes toch hetzelfde zijn.

Er zijn miljoenen winkels die mooie dream catchers verkopen, en wanneer je werkelijk een verbinding voelt met eentje, zal die ook goed werken. Maar... een dream catcher die jezelf maakt zal altijd nog beter werken. In de winkels zijn de cormercieel vervaardigde dream catcher bijna nooit op traditionele wijze gemaakt, en dragen ook geen enkele bekrachtiging op hen uitgevoerd. Sommige winkels hebben speciale items die zijn gemaakt door individuelen en zijn voledig authentiek, maar deze zijn dan vaak veel duurder, en verkopen niet zo vlot (door deze hoge prijs).

Vele malen, kan men zelfs het verschil voelen tussen een comerciele en een authentieke dream catcher enkel reeds door er in te staren, en dit zelfs terwijl ze er hetzelfde uitzien.
De manier waarop de dream catcher werkt: De dream catcher is een web, gelijkend op een spinnenweb, enkel verschil het heeft een opening in het midden. Gewoonlijk zijn er ook enkele kralen, stenen, pluimen en sieraden verweven in het web. Terwijl je slaapt, als een rare negateve droom opduikt en je komt bang maken, word deze in de war gebracht door het web en raakt erin verstrikt. De stenen en sieraden in het web houden de slechte droom vast tot de morgen, tot de zon hem beschijnt en de droom wegbrand. De goede dromen, zijn zuiverder en meer intuitief, raken makelijk door de opening en treden binnen in jouw droomtijd. Verschillende tradities hebben specifieke instructies omtrent de plaats waar hij moet gehangen worden, zoals velen voorschrijven hem steeds aan de zuidzijde van de slaper te hangen, maar ik vindt dat dit een persoonlijke keuze moet zijn. Ik verkies het mijn dream catcher in het westen te hangen ten opzichte van mezelf.
--------------------------------------------------------------------------------

Nu... Hoe maak je één van deze dingen?

Maak een dream catcher altijd tijdens de nacht. Terwijl je hem aan het weven bent, sta toe dat de dromen die door de lucht vliegen worden verweven in het web. Dit maakt hen veel doeltrefender. Concentreer je lichtjes op de dromen terwijl je aan het weven bent - zelfs mag je een beetje dagdromen tijdens het weven.

Stap 1.
Vind een ring die je bevalt. Ambacht of hobbywinkels verkopen mooie koperen ringen die ik graag gebruik - zij kunnen de stress aan van de strengen die aan hem trekken. Sommigen verkiezen takken te gebruiken - onthoud enkel dat ze enigzins sterk genoeg moeten zijn, oomdat er heel wat druk komt oop te staan. Omwikkel dan de ring met leder- of katoenstrips van jouw keuze. Je mag zelfs een kleur nemen die past bij je interieur. Wikkel het strak zodat er geen enkel deel van de ring meer zichtbaar blijft, tenzij je een mooie ring hebt die je gedeeltelijk zichbaar wil laten. Wanneer de cirkel totaal is omwonden, knoop de eindjes aan elkaar, indien mogelijk maak je ook meteen een lusje om hem aan op te hangen.

Afbeelding

Stap 2.

Vindt een koord, of twijndraad, of iets anders voor het weven van het web. Dit zou minsten 1m80 lang moeten zijn, en gemaakt van een totaal nauurlijke grondstof, zoals katoen of leder. Knoop één uiteinde stevig aan de ring, en vetrek van daar af. Ga dan met het losse uiteinde ongeveer 20% (van de omtrek van de ring) verder en wikkel het daar terug om de ring (over/onder) en trek het strak. Herhaal dit over de hele omtrek van de ring en laat enige afstand open tussen het begin en einde. Wat betreft het aantal aanhechtingspunten (waar de eerste webdraad aan de ring word bevestigd) gebruiken sommige tradities dertien punten, vertegenwoordigend het aantal manen per jaar. Maar gebruik een aantal dat betekenis heeft voor jou, en probeer een aantal dat groter is dan acht. Hoe groter het aantal, hoe fijner en complexer de mazen van het web worden. Houd de draden aangespannen, maar niet te strak, daar ze nauwer zullen worden naarmate je het midden nadert.
Afbeelding

Stap 3.

Vervolgens, in plaats van te verbinden met de ring, verbind je de draad (gebruikmakend van dezelfde omwikkelingstechniek) met het midden van elke rechte draad in de vorige omwenteling. Ga hiermee door, tot de cirkel te klein word om nog verder te gaan. Die opening zal dan het gat in het web worden. Onthoud tijdens het weven, af en toe een kraal of iets dergelijks aan te brengen aan de weefdraad. Nadat je er enkel hebt gemaakt kan je dan wat creatiever gaan te werk gaan wat het patroon van het web en de versieringen betreft.
Afbeelding


Stap 4.

Weet, dat waneer je aan het einde bent, leg een knoop in de draad zodat alles goed strak blijft zitten. Het kan ook versierd worden door onderaan enkele pluimen, die betekenis voor je hebben, te laten hangen aan de ring, of soms ook door samengebonden kruiden of takjes aan het web zelf te bevestigen. Het weven en de afwerking zijn nu volledig - - maar hiermee is het nog niet af !
Afbeelding

Stap 5.


Bekrachtig de dream catcher. Houd de dream catcher in je handen en staar er naar. Ik hou ervan enige relax muziek op de achtergrond te hebben en gedempt licht, of kaarslicht. Denk aan alles wat je wil dat hij voor je doet, en alles wat het voor jou betekent. Kijk er diep in, en zie de schoonheid die je nog niet opmerkte terwijl je hem aan het maken was. Merk op dat het gat niet helemaal in het midden ligt (gewoonlijk toch niet), en wat dat verteld over het werkje. Concentreer je op de dromen die er zijn in verweven, en wat zij jou vertellen. Sluit je ogen en dank alle dieren en planten, en mogelijk ook mineralen voor wat ze van zichzelf gaven om jou de mogelijkheid te geven deze dream catcher te maken. Hang hem nu op een plaats die voor jou goed lijkt.Voor je nu gaat slapen, staar in de dream catcher vanaf de plaats waar je ligt, en dank het omdat het jou beschermd tijdens jouw droomtijd. Aangename dromen .

Hierdoor verwijs ik je naar Mystic Crow en dank hem voor al het krachtig schrijven zoals deze uitleg.

http://users.telenet.be/mystic.crow/index.htm
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Bericht door Manitutanka » 29-09-2012 09:48

Mooiiiiiiiiiiiiiii, is dit een halve dreamcatcher? dat heb ik nog nooit gezien maar wel erg apart moet ik zeggen
Ik heb er ooit een zelf gemaakt maar kreeg de cirkel niet rond dus heb hem weer weg gedaan
dank je we
mar ben van plan het toch nog en te proberen
dank je wel
Lieve groet Anneke

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 30-09-2012 19:20

HAHA neeeeeeeee alle dromen vangers zijn rond.De cirkel van het leven Anneke.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Bericht door Manitutanka » 01-10-2012 08:52

ok dan is het het plaatje wat zo doet denken hihihi
Lieve groet Anneke

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 02-10-2012 08:06

Zo heb ik hem zelf ook gemaakt ja. Is simpeler dan het lijkt hoor!

Cikala
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Bericht door Manitutanka » 02-10-2012 11:08

dat buigen van een tak of twijg is zo moeilijk om dat vast te maken en vooral rond te houden
Lieve groet Anneke

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 02-10-2012 14:42

Je kunt proberen de tak in een emmer water te leggen en hem daarmee soepel te krijgen. Dan rondbuigen en vastmaken. Evt. kun je hem, afhankelijk van de lengte, bijv. om een emmer of om een vaas o.i.d. buigen als je het lastig vind om hem rond te krijgen.
Als de tak dan weer droog is heb je hem mooi rond.

Cikala
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Bericht door Manitutanka » 03-10-2012 10:19

ja dat had ik toen gedaan, maar hoe krijg je de uiteinden dan vast?
ik wil er eigenlijk nog wel eens een maken lijkt me echt leuk
Lieve groet Anneke

Ohansa Ainila Mato
Beheerder
Berichten: 980
Lid geworden op: 21-08-2011 22:13

Bericht door Ohansa Ainila Mato » 03-10-2012 13:36

Het is natuurlijk materiaal dus je kunt het niet perfect rond en aangesloten krijgen. De uiteinden laat je overlappen en kun je ombinden met katoendraad.

Cikala
In respect voor Moeder Aarde, mijn voorouders, gidsen, leraren, totem- en krachtdieren

Manitutanka
Berichten: 482
Lid geworden op: 04-06-2012 09:41

Bericht door Manitutanka » 04-10-2012 08:28

ik ga het gewoon weer een keer proberen thankssss
Lieve groet Anneke

Plaats reactie

Terug naar “Sjamanistische rituelen”