Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Plaats hier titels en schrijvers van boeken over Sjamanisme, spiritualiteit en paranormale zaken.
Plaats reactie
Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Bericht door Ainila Heca Wiya » 03-09-2011 14:15

Afbeelding

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden

Van beter slapen tot spectaculaire genezingen.
Als er een niet-toxische kruidenthee bestaat waarmee duizenden mensen van kanker zijn genezen, waarom weten we dat dan niet?

Op zoek naar het antwoord op die vraag, onderzocht freelance journaliste Paula Bakhuis het reeds 100 jaar oude verhaal achter het bijzondere kruidenmengsel van de Ojibwa-indianen.
Ervaringen met de thee wijzen erop, dat deze een geneeskrachtige werking heeft die menig arts versteld doet staan. De resultaten variëren van beter slapen en meer energie tot spectaculaire genezingen van tumoren.

In Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden zijn voor het eerst alle feiten over de ontgiftende thee helder in beeld gebracht, waar mogelijk wetenschappelijk ondersteund. Het boek bevat tips over gezonde voeding, voedingssupplementen en overige kruiden die aan genezing kunnen bijdragen.

**De kruidenthee ((de originele Ojibwa-formule’, ‘de thee van Rene Caisse))
De kruidenthee waar het boek over gaat, is een mengsel van acht biologisch geteelde kruiden naar een recept van de Canadese Ojibwa-indianen. Van deze kruiden wordt op speciale wijze thee bereid. De kruidenthee heeft een ontgiftende werking, ondersteunt het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Het kruidenmengsel is niet toxisch en kan gelijktijdig met andere geneesmiddelen en therapieën gebruikt worden.

*De strijd van Rene Caisse
Het bijzondere verhaal van de kruidenthee speelt zich af in Canada. Het is de Canadese verpleegster Rene Caisse die er in 1922 voor het eerst mee in aanraking komt en die haar lange leven volledig wijdt aan de moeizame strijd om erkenning van het product.

1922
Hoofdverpleegster Rene Caisse werkt in het Sisters of Providence ziekenhuis in Haileybury (Ontario, Canada), waar ze een
patiënte opmerkt met een vreemd litteken op haar borst. De patiënte vertelt dat ze dertig jaar geleden kanker heeft gehad en daarvan is genezen door het drinken van een kruidenthee van een medicijnman van de Ojibwa-indianen. Rene vraagt om de namen van de kruiden en noteert ze.

Rene Caisse behandelde 50 jaar lang duizenden terminale kankerpatiënten met de thee van het kruidenmengsel. Ondanks de vele spectaculaire genezingen die in haar kliniek in alle openbaarheid plaatsvonden, heeft het zeventig jaar moeten duren voordat het kruidenmengsel echt doorbrak.
Nooit vroeg de verpleegster enige vergoeding of ging ze in op de vele miljoenen dollars die haar werden geboden. Daarentegen stuitte zij telkens op de zelfzuchtige en onzuivere motieven van de mensen die haar benaderden. Vastberaden, bijna koppig weigerde ze de formule van de acht kruiden vrij te geven. Of ze daarmee steeds juist handelde, is aan de lezer om te beoordelen.

*De Ojibwa-Indianen
De Ojibwa worden beschouwd als één van de sterkste en dapperste indianenstammen. Ze waren zeer gedisciplineerde jagers en vechters, experts in het kanoën, vissen en vallen zetten. Dankzij hun rijkdom aan materieel en geestelijk bezit, onderscheidden de Ojibwa zich duidelijk van andere stammen.

De Ojibwa-indiaan kon solliciteren naar het lidmaatschap van de Midewiwin. Het was een deels religieuze, deels medisch
gezelschap dat een enorme voorraad planten en kruiden beheerde, met als doel deze in te zetten voor het behoud van de gezondheid en de genezing van ziekten.

De kruidenthee waar dit schrijven over gaat, is een mengsel van acht biologisch geteelde kruiden naar een recept van de Canadese Ojibwa-indianen. Van deze kruiden wordt op speciale wijze thee bereid. De kruidenthee heeft een ontgiftende werking, ondersteunt het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Het kruidenmengsel is niet toxisch en kan gelijktijdig met andere geneesmiddelen en therapieën gebruikt worden.

*De acht kruiden
De acht kruiden zijn: Grote Klis (Arctium lappa), Schapezuring (Rumex acetosella), Rode Iep (Ulmus fulva), Russische Rabarber (Rheum palmatum), Witte Waterkers (Nasturtium officinale), Gezegende Distel (Carduus benedictus), Rode Klaver bloesem (Trifolium pratense) en Bruinalg (Laminaria digitata).
De synergie van deze acht kruiden heeft een reinigend en weldadig effect op alle organen. Het regelmatig gebruik van de
kruidenthee kan dus preventief of genezend werken en een bijdrage leveren aan ieders gezondheid

*Werking
Vele duizenden mensen zijn sinds de twintiger jaren met het kruidenmengsel behandeld, waarvan het merendeel kankerpatiënten.
Zij hadden er stuk voor stuk baat bij. Daardoor is de formule met name bekend geworden als natuurlijke remedie tegen kanker.
Later is uit experimenten gebleken dat de kruidenthee ook bij vele andere aandoeningen bijvoorbeeld diabetes, gewrichtsklachten, ziekte van Alzheimer en Multiple Sclerose – genezing kan bevorderen en klachten vermindert. Vele honderden brieven van gebruikers en artsen waren daarvan lange tijd het enige bewijs.

De werking is nu ook op vele punten wetenschappelijk aangetoond. Zo blijkt de thee onder meer: een sterke antioxidant; een krachtige stimulans voor het immuunsysteem; de bijwerkingen van chemotherapie en bestraling te verminderen; bij te dragen aan een betere slaap en meer energie; pijn te verlichten.

*Ontgifting
De belangrijkste werking van de acht kruidenformule is ontgifting
Enkele kilo’s gifstoffen per jaar…….
Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat zich in hun lichaam allerlei lichaamsvreemde gifstoffen bevinden. Dat kunnen
bijvoorbeeld restjes onverteerd voedsel zijn, maar ook chemicaliën, of afvalstoffen van het lichaam zelf. Naar schatting gaat het om enkele kilo’s per jaar!

Deze uitwendige gifstoffen kunnen binnendringen via de voeding (bijv. bestrijdingsmiddelen op groenten, medicijnen), via inademing (bijv. tabaksrook, uitlaatgassen, verf), via aanraking met de huid (bijv. kleding, cosmetica) of door straling (bijv. zonlicht, röntgen, radiotherapie). Ook factoren als stress en slaaptekort veroorzaken schadelijke stoffen, de zogenaamde ‘vrije radicalen’.

*Problemen voor de gezondheid
Wanneer er meer gifstoffen zijn dan ons lichaam aankan, worden deze als afvalstoffen opgeslagen, veelal in de organen, gewrichten en het bindweefsel. Vroeg of laat kunnen deze afvalstoffen problemen opleveren voor de gezondheid: zoals chronische vermoeidheid, depressies, hoofdpijn, allergieën en zelfs kanker. Het immuunsysteem kan zijn functie dan niet meer naar behoren uitoefenen omdat het overbelast is.

*De tolerantiegrens van het lichaam
Of iemands gezondheid onder de aanwezigheid van gifstoffen te lijden heeft, is mede afhankelijk van onze gevoeligheidsgraad voor chemische bestanddelen. Terwijl de één nergens last van heeft, kan de ander gekweld worden door hoofdpijn, vermoeidheid of eczeem. De tolerantiegrens van het lichaam is dan overschreden, waardoor schijnbaar van de ene op de andere dag klachten ontstaan.

*Wat u kunt doen tegen gifstoffen
In feite kunt u zelf drie dingen doen om gezondheidsklachten door gifstoffen te voorkomen: 1) ontgiften 2) het lichaam
beschermen tegen schadelijke stoffen en 3) het zoveel mogelijk vermijden van gifstoffen.

*Waarom ontgiften
Ontgifting kan een positief effect hebben op onder meer de darmpassage, de stoelgang, de slaap, de huid, de gewrichten, de spijsvertering, het humeur, de gewichtbeheersing, het energieniveau en het uithoudingsvermogen. Zowel gezonde als zieke mensen kunnen baat hebben bij ontgifting van het lichaam.

Ontgifting is in dit verband niets anders dan het inwendig reinigen van het lichaam en daarmee het opruimen van belastende afvalstoffen, gifstoffen (‘slakken’) en andere bestanddelen die er niet in thuishoren. Het ontgiftingsproces bestaat uit het herkennen en ‘afbreken’ van de afvalstoffen in het lichaam en het afvoeren via urine, ontlasting of zweet.
Voor de behandeling van kanker zijn wereldwijd naar schatting meer dan 3.000 soorten planten gebruikt. De anti-tumor werking van planten en kruiden is in veel gevallen wetenschappelijk aangetoond. In ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’ worden de meest gebruikte kruiden in relatie tot kanker behandeld: groene thee, astragalus, maretak, ginseng, Hoxsey kruiden, chaparral, tarwegras, reishi, shiitake, maitake, pau d’arco, mariadistel, zoethout, katteklauw en echinacea.

Het boek bevat ook tips over gezonde voeding, voedingssupplementen en overige kruiden die aan verbetering van de gezondheid kunnen bijdragen.

Veel gestelde vragen…..

**Voor wie is het boek bestemd?
Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden is een bundeling van alle informatie die tot op heden over de acht-kruiden-formule beschikbaar is. Hoewel de ervaringen met de kruidenthee de afgelopen 70 jaar voornamelijk kankerpatiënten betrof is dit boek ook bedoeld voor gezonde mensen als ook mensen met reuma, ziekte van Alzheimer, vermoeidheidsklachten en M.S. Het is geschreven in de hoop dat allen, ziek of gezond, er beter of ’nog beter’ van worden.

**Dit zijn de klachten of is de gestelde diagnose: denkt u dat de thee hiertegen helpt?
Dat is een vraag die de producent niet kan en ook niet mag beantwoorden, omdat de thee in de meeste landen geen
geregistreerd geneesmiddel is. Er kan dus alleen verteld worden wat de ervaringen zijn van miljoenen andere gebruikers in vergelijkbare gevallen. Velen hebben hun ervaringen op papier gezet zoals u kunt lezen in de testimonials.

**Wisten de Ojibwa-indianen wat de precieze werking van de kruiden was?
Waarschijnlijk niet. Moderne onderzoeksmiddelen stonden de indianen niet ter beschikking. Hun onderzoeksmethode bestond uit het bestuderen van dieren en het testen van smaak en resultaat. Zij wisten wat de acht kruiden in hun omgeving (voor 1900) voor effect hadden, maar die omgeving verschilde uiteraard sterk van onze huidige leefomgeving.
Op bepaalde gebieden wisten de indianen waarschijnlijk meer dan Westerlingen. Zo was bij de indianen al generaties lang bekend dat de hele plant beter functioneert dan enkele daaruit geïsoleerde delen. Helaas zijn veel geschriften over kruidengeneeskunde verloren gegaan, niet alleen van de indianen, maar ook van de Egyptenaren, Chinezen, Arabieren en Grieken.

**Klopt het dat er allerlei vergelijkbare producten op de markt zijn?
Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden beschrijft het verhaal van de acht-kruiden-formule van de Ojibwa-indianen, waar verpleegster Rene Caisse meer dan 50 jaar kankerpatiënten mee heeft behandeld. Later hebben Dr. Charles A. Brusch en radioproducer Elaine Alexander de fakkel van Rene overgenomen, totdat een geschikte producent werd gevonden in Flora Manufacturing & Distributing te Burnaby, Canada. De thee met de merknaam Flor.Essence, geproduceerd door Flora en met de handtekening van Elaine Alexander op de verpakking, is de thee waar het hier om gaat.
Vanaf het eerste moment dat Rene Caisse in de publiciteit kwam, zijn er allerlei varianten op de markt gekomen. Onder het motto ‘de originele Ojibwa-formule’, ‘de thee van Rene Caisse’ en dergelijke, werd daarbij steeds beweerd dat het om ‘de enige echte thee’ ging. De bekendste is de vier-kruiden-formule Essiac, die vier van de acht kruiden bevat.


**Waarom is de bereiding van de thee zo specifiek?
We spreken wel van kruidenthee, maar eigenlijk gaat het hier om een aftreksel. De bereiding daarvan is anders dan van gewone thee. De kruiden hebben langere tijd nodig om hun werkzame stoffen af te geven. Vooral wanneer de wortels van een plant of de bast van een boom gebruikt wordt, is koken noodzakelijk om de werkzame stoffen te destilleren. Daarom zijn de acht kruiden ook niet in theezakjes verkrijgbaar en dient het mengsel tijdens het bereidingsproces 10-12 uur op kamertemperatuur te staan.

**Kan je de thee tijdens verblijf in het ziekenhuis gebruiken?
Ja. In geval van verblijf in het ziekenhuis kan het praktisch zijn om te kiezen voor de reeds bereide thee in flessen. Zo’n fles kan in de koelkast in het ziekenhuis bewaard worden.
Maar ook kan iemand thuis de kruidenthee bereiden en meenemen. Overleg met de verpleging hoeveel u wilt gebruiken en wanneer. Indien u weinig begrip of medewerking krijgt, vertel hen dan dat het gewoon een kruidenthee is waar u zich goed bij voelt. Artsen en verpleegkundigen kunnen desgewenst contact opnemen met de importeur of uitgeverij voor meer informatie.
Voor patiënten in isolatie heeft de zelfgemaakte thee de voorkeur, klaargemaakt door de verpleging. Overleg met hen over de bereiding.

**Hoe snel kan je resultaat verwachten?
De werking van de thee moet niet vergeleken worden met de werking van een medicijn. De kruiden werken mild, grondig en langzaam. Sommige gebruikers ondervinden na twee weken al spectaculaire verbeteringen, terwijl andere pas na enkele maanden verandering constateren. Uitgaande van de gezonde situatie zal de thee gemiddeld na enkele weken merkbaar effect hebben. Bij klachten die al langer spelen kan men er vanuit gaan dat de thee ook meer tijd nodig heeft om zijn werk uit te oefenen.


**Kent het gebruik van het kruidenmengsel bijwerkingen?
Nee. Het gebruik van de thee kent geen bijwerkingen. Daarbij moet echter niet uit het oog worden verloren dat de kruiden een ontgiftende werking hebben. Eventuele symptomen zoals hoofdpijn, moeheid of puistjes, wijzen op ontgifting. Door het gebruik van de thee te continueren verdwijnen deze klachten vanzelf. Overigens heeft lang niet iedereen er last van.
Het is aan te raden tijdens het gebruik van de thee veel water (ca. 2 liter per dag) te drinken, om de gifstoffen zo snel mogelijk af te voeren. In geval van hoofdpijn kan het helpen om tijdelijk geen zuivelproducten te gebruiken en extra B-vitaminen in te nemen. U kunt ook de dosis tijdelijk iets verlagen.


**De thee verhoogt de eetlust, maar dat is toch niet bij iedereen gewenst?
Voornamelijk zieke mensen schrijven of vertellen dat hun eetlust na gebruik van de thee toeneemt. Voor patiënten die door hun ziekte veel gewicht verloren hebben en weinig eetlust hebben, is dat een gewenst effect. Veel gebruikers die al een gezonde eetlust hadden, ervaren juist dat ze minder behoefte aan zoetigheid hebben en minder last hebben van ‘vreetaanvallen’.

**Als de thee samen met andere medicaties of therapieën gebruikt wordt, worden de medicijnen dan niet als gifstoffen uitgestoten?
Het kruidenmengsel stimuleert het immuunsysteem onderscheid te maken in het lichaam tussen goede en slechte cellen. Het zijn de verkeerd gemuteerde, giftige of dode cellen die herkend worden en afgevoerd. Medicijnen of chemotherapie zijn geen cellen.

Het gebruik van de thee staat dan ook geen enkele andere medicatie in de weg. De ervaring leert juist dat bijwerkingen van allopathische geneesmiddelen verminderen door het gebruik van de kruidenthee.
Onderzoek naar kankerpatiënten in Noord-Amerika die de thee gebruiken


De meeste kankerpatiënten (86,7%) rapporteren een positief effect ten aanzien van het gebruik van de kruidenthee, te weten: ‘ik voel me beter’ (53,2%), ‘geen verergering van de kanker’ (40,6%), ‘in staat om dagelijkse activiteiten te ontplooien’ (34%), ‘meer energie’ (31,5%), ‘betere omgang met de ziekte’ (26,3%), ‘verlichting van symptomen’ (22,3%) en ‘kanker is genezen’ (16,2%).

((Disclaimer))
Het is niet de opzet om mensen te weerhouden van reguliere geneeskunst of andere behandelingsmethoden waar zij denken baat bij te hebben. Een ieder met gezondheidsklachten dient uiteraard in eerste instantie een arts te raadplegen.


Beschrijving
Dit boek beschrijft het boeiende verhaal van verpleegster Rene Caisse en haar strijd om erkenning van de kruidenthee als remedie tegen kanker. Het gaat daarbij in op de geneeskunst van de Ojibwa-indianen, waar het oorspronkelijke recept vandaan komt. Op heldere wijze worden de kruiden en hun specifieke werking beschreven. En u krijgt een indruk van de opzienbarende resultaten met de thee uit de brieven van gebruikers.

Mijn bestelling doe ik altijd bij.
http://www.heelbewust.com/Canadian-Essence-kruidenthee


Canadian Essence
3 x 21g. gedroogd. Van 28,75 :

Correspondentieadres:


TITEL: Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden
opzienbarende resultaten met indiaanse kruidenthee
AUTEUR: Paula Bakhuis
ISBN: ISBN-10: 90-803948-1-5
ISBN-13: 978-90-803948-1-0


Afbeelding
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1627
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Bericht door Ainila Heca Wiya » 16-04-2012 22:47

Toevoeging.


Gebruik en dosering
Voor optimaal resultaat is de aanbevolen dosering dagelijks 2 maal 30 ml Canadian Essence. Indien u meer ondersteuning van het immuunsysteem nodig heeft raden wij u aan de dosering te verdubbelen. Bij voorjaarsmoeheid biedt een kuur van Canadian Essence ondersteuning. Dit kan ook in het najaar om meer weerstand voor de winter op te bouwen. Canadian Essence is niet-toxisch en kan dagelijks gebruikt worden vanaf de leeftijd van 2 jaar. Voor zuigelingen en huisdieren geldt een aangepaste dosering.

Canadian Essence is veilig in gebruik en kan zonder problemen in combinatie met andere therapieën of medicijnen gebruikt worden. Vanwege de ontgiftende werking echter niet zonder overleg met uw arts gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding.

Een doosje Canadian Essence bevat 3 zakjes droge kruidenmelange, goed voor 6 tot 9 weken dagelijks gebruik. Met 1 zakje maakt u 1 liter Canadian Essence. Er is ook een kant en klare vloeibare Canadian Essence in flessen van 1 liter verkrijgbaar, goed voor 2 tot 3 weken dagelijks gebruik.

Ingrediënten
De acht kruiden in Canadian Essence zijn:

•Grote Klis (Arcticum lappa)
•Schapezuring (Rumex acetosella)
•Rode iep (Ulmus fulva)
•Russische rabarber (Rheum palmatum)
•Witte waterkers (Nasturtium officinale;
•Kelp (Laminaria digitata)
•Gezegende distel (Cardus benedictus)
•Rode klaver bloesem (Trifolium pratense)

Bereiding Canadian Essence (droog)
Vul een roestvrijstalen pan met 1,25 liter koud water. Breng het water aan de kook met de deksel op de pan. Als het water kookt, haalt u de pan van het vuur en voegt al roerend met een houten lepel de kruiden van 1 zakje toe. Roer totdat de kruiden zich goed gemengd hebben.

Zet de pan terug op het vuur en laat het mengsel 10-12 minuten zachtjes koken. Haal daarna de pan opnieuw van het vuur en veeg eventueel achtergebleven kruiden van de rand weer terug in de vloeistof. Plaats de deksel op de pan en laat de thee 10 tot maximaal 12 uur staan op kamertemperatuur.

Roer de kruidenthee door. Zet de pan met deksel op het vuur en breng het mengsel tegen het kookpunt aan. Haal dan de pan van het vuur, wacht 20 minuten en giet de hete thee direct door een vergiet of zeef. Vang de kruidenthee op in een afsluitbare fles of sapkan. Eventueel bezinksel zakt vanzelf naar de bodem.
Sluit de fles of sapkan luchtdicht af, laat hem iets afkoelen en bewaar hem in de koelkast. De thee is dan nog ca. 3 weken houdbaar.

Tips
In plaats van zeven kunt u ook de thee uit de pan scheppen, zodat eventueel bezinksel achterblijft. Meng de thee desgewenst met suikervrije dranken of heet water. Een eventuele stroperige substantie lost dan beter op.

Bij iedere verpakking ontvangt u een katoenen kookbuiltje gratis om de bereiding veel makkelijker te maken. Aan u de keus.

Als basis blijft u gewoon de gebruiksaanwijzing hanteren zoals die hierboven en op de achterzijde van de verpakking is aangegeven. Echter in plaats van de kruiden los door het kokende water te mengen doet u de kruiden eerst in het kookbuiltje. Giet wat koud water over de kruiden, sluit het builtje en doe het in het aan de kook gebrachte water. Volg hierna weer de gebruiksaanwijzing. In plaats van de kruiden na het koken eventueel uit de thee te zeven hoeft u nu alleen nog maar het builtje te verwijderen, handig! Nadat u het builtje gereinigd heeft kunt u het wederom gebruiken.

NB: Per zakje kan de substantie variëren als gevolg van oogstverschillen. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Boeken”