Vier opperhoofden der elementen,Aarde,Water,Lucht,Vuur

Uitleg, doel en gebruik van het Medicijnwiel.
Plaats reactie
Ainila Heca Wiya
Beheerder
Berichten: 1631
Lid geworden op: 22-08-2011 00:24

Vier opperhoofden der elementen,Aarde,Water,Lucht,Vuur

Bericht door Ainila Heca Wiya » 26-05-2014 18:55

De elementen

Aarde, water, lucht en vuur
Stromen door mij, ieder uur
Hoe meer ik mijzelf beter ken
Hoe meer ik één ben, één met hen

Iedere sjamaan(se), druïde, priester(es) en heks werkt met de elementen. De elementen die wij allemaal kennen zijn: aarde, water, vuur en lucht. Ze horen bij elkaar. De een kan niet zonder de ander bestaan en je kunt dus ook zeggen dat ze elkaar completeren. Zoals de elementen terugkomen in alles om ons heen, zo zijn zij ook vertegenwoordigd in onszelf. De elementen vertegenwoordigen de vier bewustzijnsfases van de mens. Er zijn twee elementen die het vrouwelijke aspect vertegenwoordigen, zoals er ook twee mannelijke elementen zijn. Het streven is om de elementen in onszelf, maar ook in de natuur in evenwicht te houden.

Overzicht van de elementen

Aarde: De kracht van de stenen bondgenoten. De kracht van de Aarde is de kracht van de dood, de veranderaar en bron van alle leven, de kracht van verbeelding, intuïtie en innerlijk zien. Ons fysieke ik, het vrouwelijke aspect. Staat voor orde, wet, politiek en ook voor ons lichaam en onze instelling (hoe ben je geaard), de menselijke wil. De kleur is zwart. De windrichting is het Westen. De bijbehorende natuurgeesten zijn Gnomen, Dwergen en Deva's. Het element wordt vertegenwoordigd door zout, zand, mineralen of stenen. De Aarde voedt ons lichaam met zintuiglijke indrukken, ademhaling, stofwisseling.

Lucht: De kracht van de dierlijke bondgenoten. De kracht van integrerend verstand en intuïtief weten. Gedachten en intellect. Het mannelijke aspect. Staat voor leven, logica, geest, communicatie en leren. Wijsheid, handelen met feilloos instinct, helderheid in het handelen, gezond mensenverstand, strategieën die uit het hart, ons centrum, komen. De kleur is blauw of wit. De windrichting Noorden. De bijbehorende natuurgeesten zijn de Sylfen en de Trollen. Het element wordt vertegenwoordigd door wierook of veertjes.

Vuur: De kracht van Grootvader Zon, levensenergie. De kracht van openbaring, verlichting, inspiratie en visie. Passie, wil en daden. Het mannelijke aspect. Staat voor ambitie, succes, vruchtbaarheid en kracht. Creatie door schrijven, schilderen dichten etc. De kleur is geel of goud. De windrichting is Oost. De bijbehorende natuurgeesten zijn de Salamanders en de Faunen. Het element wordt vertegenwoordigd door een kaars. De kracht van de Zon leert ons dat we telkens opnieuw leeg moeten worden. Dat we afscheid dienen te nemen van het verleden, los moeten laten wat we zo graag willen behouden....om zo telkens opnieuw onze creativiteit aan te kunnen sporen. De Zon voedt onze geest met visioenen, ideeën, fantasie en creativiteit.

Water: De kracht van de plantaardige bondgenoten. De kracht van onschuld en vertrouwen. Emoties en gevoelens vertellen over ons innerlijk. Het vrouwelijke aspect. Staat voor liefde, intuïtie, genezing, psychische groei en de cyclus van het leven. De maan behoort ook tot deze kracht. De kleur is rood of groen. De windrichting Zuiden. De bijbehorende natuurgeesten zijn de Undinen, de Nimfen en de Nixen. Het element wordt vertegenwoordigd door olie of een kelk met water.
Afbeelding
Welkom medereizigers!

WE DIENEN TE WETEN DAT WIJ ZELF DIE VERANDERING ZIJN !!

"Je bent op het moment dat je besluit te ZIJN."

"Bevrijd, Verspreid en Verbind !

Plaats reactie

Terug naar “Medicijnwiel”